با درمـانـی موثـر
داروی جـــدیــد ضد ویـروس
تنفسی داروسازی دکتر عبیدی،
هم اکنـون در اختـیـار مـراکـز
درمـانـی کشـور
Bright Future
with Effective Treatment
سایتووکس (®Cytovex) داروی جدید ضدویروس داروسازی دکتر عبیدی
تولید داروی جدید ضدویروس با نام سایتووکس (®Cytovex) و نام علمی فاویپیراویر (Favipiravir) در داروسازی دکتر عبیدی آغاز شد. این دارو، نخستین بار توسط آزمایشگاه شیمیایی تویاما ژاپن تولید شد و در سال ۲۰۱۴ میلادی، مجوز مصرف برای درمان آنفلوانزا را از سازمان دارو و تجهیزات پزشکی ژاپن دریافت کرد. تابستان امسال سازمان غذا و داروی ایران نیز فاویپیراویر (Favipiravir) را در لیست داروهای رسمی برای درمان آنفلوانزا قرار داده است.
درباره سایتووکس
هر قرص سایتووکس حاوی ۲۰۰ میلیگرم ماده موثره با نام فاویپیراویر است. فاویپیراویر با مهار فعالیت یک آنزیم در ویروس با نام RNA پلیمراز میتواند ویروسهای نوع RNA وابسته به این آنزیم را از پای در آورد.
سایتووکس (®Cytovex)، داروی جدید ضدویروس داروسازی دکتر عبیدی
برای پزشکان
اطلاعات علمی، نتایج پژوهشها، راهنماهای بالینی و پروتکلهای درمانی، برای پزشکان اهمیت خاصی در درمان بیماران دارند. داروسازی دکتر عبیدی از دیرباز برای ارتقای سطح علمی جامعه پزشکی کوشا بوده است و اکنون اطلاعات علمی معتبر و موثر را برای سهولت استفاده کادر درمانی در یک جا گردآوری کرده است.
درباره عفونت کرونا بیشتر بدانیم
ویروس کرونا از اواخر سال ۲۰۱۹ بهتدریج در همه جهان شایع شد. سرایتپذیری زیاد، قدرت درگیر کردن بسیاری از اعضای بدن از ریه تا رگهای اعضای مختلف بدن و درصد بالاتر مرگ و میر ناشی از آن، لزوم مقابله همهجانبه با ویروس کرونا را به اولویت نخست همه سازمانها و دستگاههای بهداشتی و پزشکی جهان تبدیل کرد.
سوالات متداول
برای مشاهده سوالات متداول درباره داروی سایتووکس بر روی دکمه «نمایش سوالات» کلیک کنید.
این دارو تاکنون در آمریکا برای درمان کووید-19 تاییدیه دریافت نکرده است، ولی با توجه به موثر بودن این دارو در بیماران مبتلا به کووید-19، دو مطالعه بزرگ در این کشور روی این دارو در حال انجام است..
لازم به ذکر است فاویپیراویر(Favipiravir) در پروتکل درمانی کووید-19 کشورهایی مانند روسیه، هند و ترکیه وارد شده است و در دسترس بیماران مبتلا به کووید-19 قرار دارد. مطالعات زیادی در کشورهای مختلف از جمله کشور ما، ایران روی این دارو در حال انجام است.
داروسازی دکتر عبیدی با همکاری چند مرکز دانشگاهی، مطالعهای را در مورد تاثیر داروی سایتووکس (Cytovex) بر بیماری کووید-19 آغاز کرده است..
بیماری کووید-19 در 80 درصد موارد بدون علامت و یا با علائم خفیف تا متوسط بروز میکند. در حدود 15 درصد موارد، مبتلایان با علائم شدید و نیاز به بستری، به مراکز درمانی مراجعه میکنند. در 5 درصد موارد، شرایط بیمار بحرانی شده و ممکن است نیازمند بستری در ICU و مراقبتهای ویژه باشد.
داروی سایتووکس (Cytovex) بهترین پاسخ درمانی را در بیماران مبتلا به فرم خفیف تا متوسط دارد، بهطوریکه براساس مطالعات انجامشده این دارو نسبت به سایر داروهای مورد استفاده در کووید-19 مانند کلترا و یا آربیدول، پاسخ بالینی بهتری ایجاد کرده است. سایتووکس (Cytovex) در مقایسه با کلترا، دوره بیماری (دوره تکثیرپذیری ویروس) را کوتاه کرده (4 روز در مقایسه با 11 روز) و باعث تسریع در بهبود ضایعات ریوی در سیتیاسکن این بیماران شده است. سایتووکس (Cytovex) در مقایسه با آربیدول، به طور قابل توجهی باعث افزایش میزان بهبودی بالینی در بیماران کووید-19 شده است.
استفاده از داروی سایتووکس (Cytovex) به عنوان پروفیلاکسی (پیشگیری) از ابتلا به کووید-19 توصیه نشده است و در حال حاضر مهمترین راه پیشگیری از این بیماری، رعایت پروتکلهای بهداشتی میباشد.
سایتووکس (Cytovex)در درمان کووید-19 بهویژه نوع خفیف تا متوسط این بیماری موثر بوده و باعث کاهش دوره بیماری و افزایش میزان بهبودی ضایعات ریوی در سیتیاسکن این بیماران شده است. فاویپیراویر (Favipiravir) در پروتکل درمانی کووید-19 کشورهایی مانند روسیه، هند و ترکیه وارد شده است و در دسترس بیماران مبتلا قرار دارد.
فاویپیراویر(Favipiravir) اولین بار توسط آزمایشگاه تویاما ژاپن در سال 2014 به عنوان داروی ضد آنفلوانزا ساخته شد و توسط شرکت فوجی به تولید رسید. این دارو به عنوان داروی آنفلوانزا درکشورهایی مانند ژاپن و چین تایید شده و مورد استفاده قرار گرفته است. سایتووکس (Cytovex) بر روی آنفلوانزا نوع A و B و حتی آنفلوانزاهای مقاوم به اسلتامیویر (تامی فلو) موثر بوده و برخلاف اسلتامیویر (تامی فلو)، بر روی انواع نوظهور این ویروس نیز اثر میکند.
سازمان غذا و داروی ایران، داروی سایتووکس (Cytovex) با نام ژنریک فاویپیراویر (Favipiravir) را به عنوان داروی ضد آنفلوانزا وارد فهرست رسمی داروهای کشور نموده و برای درمان آنفلوانزا تاییدکرده است.
اسلتامیویر (تامی فلو) یک داروی ضد ویروس است که بر روی آنفلوانزا A و B اثر دارد. این دارو روی انواع نوظهور ویروس آنفلوانزا اثر ندارد و در برخی کشورها نسبت به آن مقاومت ایجاد شده است.
در حالی که سایتووکس (Cytovex) روی آنفلوانزا A و B و آنفلوانزاهای نوظهور اثر دارد و نسبت به آن مقاومتی گزارش نشده است. تفاوت مهم دیگر این دو دارو تاثیر در بیماری کروناست. اسلتامیویر (تامی فلو) تاثیری روی بیماران مبتلا به کووید-19 ندارد، در حالی که سایتووکس (Cytovex) در درمان کووید-19 موثر بوده و باعث کاهش دوره بیماری و افزایش میزان بهبودی ضایعات ریوی در سیتیاسکن این بیماران شده است. فاویپیراویر (Favipiravir) در پروتکل درمانی کووید-19 کشورهایی مانند روسیه، هند و ترکیه وارد شده است و در دسترس بیماران مبتلا قرار دارد.
استفاده از داروی سایتووکس (Cytovex) چه در درمان آنفلوانزا و چه در درمان کووید-19، در اطفال، خانمهای باردار و خانمهایی که در دوران شیردهی هستند، توصیه نمیشود.
از داروهای دیگری که در حال حاضر در درمان کووید مورد استفاده قرار دارند، میتوان هیدروکسی کلروکین، کلترا، آربیدول و رمدسیور را نام برد.
با وجود اینکه هیدروکسی کلروکین فعلا در پروتکل کشوری برای بیماران مبتلا به فرم خفیف تا متوسط کووید-19 که ریسک خطر بالا دارند (مانند دیابت، بیماریهای قلبی، فشارخون، سرطان، مصرف کورتون و وزن بالا) توصیه میشود، اما مطالعات انجام شده در دنیا کارایی آن را به اثبات نرسانده است. به همین دلیل از پروتکل درمانی کووید اکثر کشورها خارج شده است.
سایتووکس (Cytovex) در مقایسه با کلترا، دوره بیماری (دوره تکثیرپذیری ویروس) را کوتاه کرده (4 روز در مقایسه با 11 روز) و باعث تسریع در بهبود ضایعات ریوی در سیتی اسکن این بیماران شده است. سایتووکس (Cytovex) در مقایسه با آربیدول بطور قابل توجهی باعث افزایش میزان بهبودی بالینی در بیماران کووید-19 شده است. از سوی دیگر مطالعات نشان داده است سایتووکس ( Cytovex) نسبت به تمام داروهای نامبرده مورد استفاده در کووید عوارض جانبی کمتری دارد.
رمدسیور نیز یک داروی ضد ویروس است که مکانیزم اثر آن مشابه سایتووکس (Cytovex) میباشد و از تکثیر ویروس جلوگیری مینماید با این تفاوت که رمدسیور فقط بهصورت تزریقی موجود بوده و در بیماران بستری و فرم شدید کووید-19 توصیه میشود، در حالیکه سایتووکس (Cytovex) به صورت قرصهای خوراکی موجود بوده و بیشترین تاثیر آن بر روی فرم خفیف تا متوسط بیماری است. سایتووکس (Cytovex) در بیماران غیربستری نیز قابل استفاده می باشد.
آزیترومایسین دارویی از دسته آنتیبیوتیکها بوده که هنوز اثرات ضد ویروسی آن به اثبات نرسیده است. براساس آخرین پروتکل کشوری این دارو در درمان کووید-19 جایگاهی ندارد. طبق متن آخرین پروتکل کشوری کووید-19 (شهریورماه 99): «آزیترومایسین هیچگونه اثر ضد ویروسی ثابتشدهای ندارد و با توجه به احتمال بروز مقاومتهای میکروبی به دلیل مصرف بی رویه آن، توصیه میشود درصورت فقدان شک قوی از ابتلای همزمان عفونتهای باکتریال از تجویز آن اکیداً خودداری شود.»
در حالی که سایتووکس (Cytovex) یک داروی ضدویروس بوده که در درمان کووید-19 بهویژه نوع خفیف تا متوسط این بیماری موثر بوده و باعث کاهش دوره بیماری و افزایش میزان بهبودی ضایعات ریوی در سیتیاسکن این بیماران شده است.
هنوز سایتووکس (Cytovex) با نام ژنریک فاویپیراویر Favipiravir)) در پروتکل کشوری کووید-19 وارد نشده است و به نقل از آخرین پروتکل کشوری (شهریورماه 99): «اثربخشی داروهای ضدویروسی شامل رمدسیویر، فاویپیراویر و کلترا، در کاهش مرگ و میر بیماران بستری با استناد به شواهد موجود تا زمان انتشار این ویرایش از پروتکل کشوری ثابت نشده است. اگرچه برخی از این داروها باعث کاهش دوره علایم بالینی در بیماران کووید- 19 بستری شدهاند، ولی با در نظر گرفتن طراحی و محدودیت مطالعات، هزینههای بالا، محدودیت دسترسی، عوارض و نیاز به پایش حین درمان، توصیهای جهت تجویز این داروها در بیماران بستری وجود ندارد.»
فاویپیراویر (Favipiravir) در پروتکل درمانی کووید-19 کشورهایی مانند روسیه، هند و ترکیه وارد شده است و در دسترس بیماران مبتلا به کووید-19 قرار دارد. داروسازی دکتر عبیدی با همکاری چند مرکز دانشگاهی مطالعهای را در مورد تاثیر داروی سایتووکس (Cytovex) در بیماری کووید-19 آغاز کرده است.
بیماری کووید - ۱۹ دو مرحله دارد.
مرحله اول که مربوط به اثر ویروس بر بدن است و علایمی مانند تب، بدن درد، احساس خستگی و ضعف و سرفه ایجاد میکند و معمولا طی هفته اول بروز مینماید. مرحله دوم بیماری که فاز التهابی است به علت آزاد شدن واسطههای التهابی در بدن و تاثیر آنها بر ارگانهای مختلف ایجاد میشود و با وخامت شرایط عمومی فرد و تنگی نفس همراه است. این مرحله معمولا در هفته دوم بیماری دیده میشود.
استفاده از کورتون در مرحله دوم بیماری مربوط به واسطههای التهابی است و در بیماران بستری توصیه میشود، ولی در مرحله اول بیماری نباید از کورتون استفاده کرد.
سایتووکس (Cytovex) در مرحله اول بیماری باعث کوتاه شدن دوره تکثیر پذیری ویروس میشود.
رمدسیور نیز یک داروی ضدویروس است که مکانیزم اثر آن مشابه سایتووکس (Cytovex) می باشد و از تکثیر ویروس جلوگیری می نماید. با این تفاوت که رمدسیور فقط بهصورت تزریقی موجود بوده و در بیماران بستری و فرم شدید کووید-19 توصیه میشود. در حالی که سایتووکس (Cytovex) به صورت قرصهای خوراکی موجود بوده و بیشترین تاثیر آن بر روی فرم خفیف تا متوسط بیماری است و در بیماران مبتلا به کووید-19 نیز قابل استفاده می باشد.
اگر پزشک داروی سایتووکس (Cytovex) را -چه برای درمان آنفلوانزا و چه برای درمان کووید-19 برای شما تجویز کرده است باید توجه داشته باشید با توجه به اثر این دارو بر روی جنین، خانمها باید قبل از مصرف دارو از اینکه باردار نیستنند اطمینان حاصل کنند.
با توجه به این که دارو در اسپرم آقایان نیز ترشح میشود، چه خانمها و چه آقایان تا 7 روز بعد از قطع دارو باید اقدام به نزدیکی منجر به بارداری نمایند. در ضمن، چنانچه شما مبتلا به نقرس هستید و اسید اوریک خون شما بالاست، برای مصرف این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید؛ زیرا ممکن است با مصرف این دارو، علایم نقرس در شما تشدید شود.
اگر پزشک داروی سایتووکس (Cytovex) را -چه برای درمان آنفلوانزا و چه برای درمان کووید-19 برای شما تجویز کند، در صورتی که شما برای کنترل قند خون خود از دارویRepaglinide استفاده میکنید، باید به طور منظم در طی زمان مصرف این دارو قند خون خود را اندازهگیری نمایید. به علت اینکه داروی سایتوکس (Cytovex)باعث افزایش میزان داروی Repaglinide در خون میشود.
اگر پزشک داروی سایتووکس (Cytovex) را چه برای درمان آنفلوانزا و چه برای درمان کووید-19 برای شما تجویز کند، با توجه به اینکه این دارو با داروهای کنترلکننده فشار خون و داروهای قلبی تداخل اثر ندارد، میتوانید طبق برنامه قبلی خود سایر داروهای کنترلکننده فشار خون و یا داروهای قلبی خود را استفاده نمایید.
اگر پزشک داروی سایتووکس (Cytovex) را چه برای درمان آنفلوانزا و چه برای درمان کووید-19 برای شما تجویز کند، با توجه به اینکه داروی تئوفیلین باعث افزایش میزان داروی سایتووکس (Cytovex) در خون میشود، ممکن است عوارض سایتووکس (Cytovex) مانند اسهال، تهوع و استفراغ، کاهش تعداد گلبولهای سفید خون و افزایش آنزیمهای کبدی در شما بیشتر ایجاد شود. به همین دلیل، در طی زمان مصرف دارو باید یشتر مراقب ایجاد این عوارض باشید و در صورت بروز هر کدام از آنها با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
بر اساس مطالعات انجام شده، عوارض دارویی که بیشتر از یک درصد در زمان مصرف این دارو گزارش شده است شامل: اسهال، تهوع و استفراغ، کاهش تعداد گلبولهای سفید خون و افزایش آنزیمهای کبدی میباشند. لازم به ذکر است این عوارض گذرا بوده و با قطع مصرف دارو برطرف میشوند.
در صورتی که هر یک از این عوارض در شما ایجاد شد، با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
لازم به ذکر است که عوارض این دارو نسبت به سایر داروهای ضدویروسی مانند اسلتامیویر (تامی فلو) و کلترا کمتر است.
توصیه می شود 48 ساعت قبل از تزریق واکسن، تا 2 هفته بعد از آن، از داروهای ضدآنفلوانزا مانند سایتووکس (Cytovex) و اسلتامیویر (تامی فلو) استفاده نشود.
سایتووکس (Cytovex) فقط با نسخه پزشک و در مرحله اول در مراکز خاصی که از سوی وزارت بهداشت تعیین می شود، قابل دسترس خواهد بود. سایتووکس (Cytovex) بهصورت قرصهای 200 میلیگرمی و در بستههای 40 عددی تولید شده است. ویژگی خاص بستهبندی سایتووکس (Cytovex)، داشتن شناسه اختصاصی ((UID: Unique Identification است که ردیابی و مشخص کردن مرکزی که دارو به آن انتقال یافته است را کاملا فراهم می نماید که این امر باعث جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی خواهد شد.
برای اطلاع از مراکزی که سایتووکس (Cytovex) در آنها قابل دسترس است، میتوانید به وب سایت داروسازی دکتر عبیدی به آدرس زیر مراجعه نمایید: abidipharma.com/cytovex
سایتووکس (Cytovex) بهصورت قرصهای 200 میلی گرمی و در بسته های 40 عددی تولید شده است. قیمت هر قرص آن 125,000 ریال است. لازم به ذکر است سایتووکس (Cytovex) فقط با نسخه پزشک و در مرحله اول در مراکز خاصی که از سوی وزارت بهداشت تعیین میشود، قابل دسترس خواهد بود. برای اطلاع از مراکزی که سایتووکس (Cytovex) در آنها قابل دسترس است، میتوانید به وب سایت داروسازی دکتر عبیدی به آدرس زیر مراجعه نمایید: abidipharma.com/cytovex
با توجه به سیاستهای وزارت بهداشت و توزیع دارو در مراکز خاص معرفی شده توسط این وزارت محترم، در این مرحله امکان ارائه نمونه دارویی وجود ندارد.
سایتووکس (Cytovex) فقط با نسخه پزشک و در مرحله اول در مراکز خاصی که از سوی وزارت بهداشت تعیین می شود، قابل دسترس خواهد بود. سایتووکس (Cytovex) به صورت قرصهای 200 میلی گرمی و در بستههای 40 عددی تولید شده است. برای اطلاع از مراکزی که سایتووکس (Cytovex) در آنها قابل دسترس است، می توانید به وبسایت داروسازی دکتر عبیدی مراجعه نمایید: abidipharma.com/cytovex
آزمایشهای مقایسهای سایتووکس (Cytovex) با داروی آویگان (Avigan) به صورت برونتن (In-vitro) در آزمایشگاه داروسازی عبیدی که مورد تایید سازمان غذا و دارو کشور است صورت گرفته و در تمام موارد سایتووکس (Cytovex) کاملا مشابه داروی اصلی بوده است.
قابل ذکر است آزمایشگاه داروسازی دکتر عبیدی به عنوان آزمایشگاه مرجع توسط سازمان غذا و دارو شناخته شده است.
داروسازی دکتر عبیدی، نخستین داروسازی ایران است که با بیش از هفتاد سال سابقه درخشان، میراث دار کیفیت و نوآوری در صنعت داروسازی کشور محسوب میشود. داروسازی دکتر عبیدی با رعایت دقیق عوامل موثر بر کیفیت دارو و ارائه راهکارهای درمانی موثر و مورد نیاز برای ارتقای سطح سلامتی جامعه، همواره و در هر شرایطی در کنار همه ایرانیان بوده و خواهد بود .