مدیریت دیابت در روزهای شیوع ویروس کرونا، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ما افراد مبتلا به دیابت باید به موارد زیر توجه داشته باشیم:
- عدم قطع داروی مصرفی،
- استفاده صحیح از داروهای کنترلکننده قند خون،
- داشتن ذخیره دارویی کافی درمنزل
لازم نیست به سبب شیوع عفونت کرونا، داروهای کنترلکننده قند خون (انسولین یا قرص) که توسط پزشک تجویز شده، تغییر یابد؛ پس ما افراد مبتلا به دیابت باید مطابق گذشته و طبق نظر پزشک به مصرف داروهای خود ادامه دهیم.
چنانچه به دلیل ابتلا به عفونت کرونا در بیمارستان بستری شویم، شرایط ناپایداری پیدا کنیم و به دلیل شدت مشکلات تنفسی به دستگاه تنفس مصنوعی احتیاج داشته باشیم، از داروهای خوراکی دیابت نمیتوانیم استفاده کنیم. در این شرایط، با نظر تیم درمان، تزریق انسولین برای ما شروع میشود.
برای ما افراد مبتلا به دیابت، مدیریت مشکلات تنفسی ایجادشده در سیر عفونت کرونا، نباید منجر به غفلت از کنترل و مدیریت دیابت شود، زیرا چگونگی کنترل قند خون ما در روند بهبودی تأثیر میگذارد.
بیشتر ما، در هنگام ابتلا به عفونت با ویروس کرونا، علائم شدید و بدحالی را تجربه نمیکنیم که نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشیم.
یعنی همچنان توان غذا خوردن داریم و بنابراین میتوانیم از قرصهای تجویز شده توسط پزشک برای کنترل قند خون استفاده کنیم. مگراینکه با توجه به بیماری، میزان کنترل قند خون و شرایط جسمی، پزشک معالج تصمیم دیگری بگیرد.
اگر به عفونت از جمله عفونت با ویروس کرونا مبتلا شویم، قند خون ما در نوسان خواهد بود؛ زیرا از یک طرف، عفونت اثر افزایشی روی قند خون دارد و از طرف دیگر، کماشتهایی ناشی از ابتلا به عفونت باعث کاهش قند خون میشود. (در این مقاله درباره پیشگیری از سرایت ویروس کرونا به افراد دچار دیابت بخوانیم.)
به همین دلیل، لازم است تعداد دفعات اندازهگیری قند خون بیشتر شود تا تیم پزشکی با توجه به تغییرات قند خون، تشخیص از دست دادن آب بدن یا بروز تهوع و بیاشتهایی، بتواند درباره داروهای مصرفی تصمیمگیری کند. از این رو، همراه داشتن و استفاده از یک دستگاه مطمئن برای تست قند خون به طور منظم اهمیت زیادی دارد.