تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
آنچه در این مقاله میخوانیم:
رینیت آلرژیک مجموعهای از علائمی است كه با درگیری بینی ایجاد میشود. این علائم زمانی به وجود میآیند كه مواد آلرژیزا مانند گرد و غبار یا گرده گل و گیاهان با تنفس به داخل بینی راه یابند.
رینیت آلرژیک گرچه معمولا به عنوان «تب یونجه» شناخته میشود، ولی نه توسط یونجه ایجاد میشود و نه باعث تب میگردد. زمانی كه فرد مبتلا به رینیت آلرژیک به همراه تنفس مواد آلرژیزا را مانند گرده گیاهان یا گرد و غبار را استنشاق میکند، بدن مواد شیمیایی از قبیل هیستامین ترشح میكند. این باعث ایجاد علائم آلرژی در فرد میشود.
گرده گیاهانی كه باعث ایجاد رینیت آلرژیک (تب یونجه) میشود در افراد مختلف متفاوت است. مثالهایی از گیاهانی كه میتوانند باعث رینیت آلرژیک شوند گرده گل و درختان و چمن هستند.
میزان گرده گیاهان موجود در هوا نیز میتواند در شروع علائم رینیت آلرژیک نقش داشته باشد. روزهای گرم و خشک همراه با وزش باد با احتمال بیشتری از افزایش گرده گیاهان در هوا همراه است. در روزهای سرد و مرطوب بارانی بیشتر گردههای گیاهان شسته میشوند. علاوه بر عوامل محیطی، فاکتور ژنتیک نیز در بروز آلرژی دخالت دارد. در صورت وجود آلرژی در والدین احتمال بروز آلرژی در فرزند بیشتر است.
افراد مبتلا به رینیت آلرژیک معمولا دچار علائم چشمی نیز میشوند. آلرژی گاهی منجر به ایجاد آسم میشود. گرچه بروز آلرژی به عوامل مختلفی از قبیل مسایل ژنتیکی و عوامل محیطی بستگی دارد، ولی تماس با آلرژنهای موجود در محیط فرد را مستعد به اشکال مختلف بیماریهای آلرژیک از قبیل رینیت آلرژیک، آسم و حساسیتهای پوستی میکند. از طرفی بیماری رینیت آلرژیک زمینهای برای ایجاد سینوزیت، اوتیت (التهاب گوش میانی) و پولیپ بینی است. در کودکان رینیت آلرژیک منجر به کاهش میزان خواب کاهش تمرکز و اشکال در یادگیری کودک میشود.
بیشتر بخوانیم: آلرژی چشم، علائم و روشهای درمان حساسیت چشمی
گرفتن تاریخچه دقیق خانوادگی و توجه به نحوه زندگی و بررسی علائم بالینی در کودک به تشخیص بیماری کمک میکند. گرچه تشخیص بعضی از انواع آلرژیها به سادگی امکانپذیر نیست. در این موارد جهت تایید تشخیص نیاز به انجام آزمایشات خاصی (تست پوستی آلرژی و یا انجام آزمایش خون) است.
بیشتر بدانیم: آلرژی بینی و عفونت با ویروس کرونا
مهمترین مساله در درمان انواع مختلف آلرژی، شناسایی عوامل آلرژیزا و پرهیز از آنهاست.
ارتباط علمی داروسازی دکتر عبیدی با کادر درمانی بهداشتی کشور گزینهای است که در نهایت منجر به ارائه راهکارهای درمانی بهتر و ارتقاء سطح سلامت جامعه میشود. بخش علمی وبسایت ویژه پزشکان، داروسازان، پرستاران و سایر اعضای محترم کادر درمانی بهداشتی در حال آمادهسازی است. به زودی در این بخش با مطالب علمی گردآوری شده از منابع علمی معتبر جهان در خدمت شما فرهیختگان گرامی خواهیم بود.