دستورالعمل اداره غذا و دارو، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی 7/2/1400 در خصوص تزریق واکسن کووید-19
دستورالعمل اداره غذا و دارو، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی 7/2/1400
واکسنهای کووید-19، موجود در بازار دارویی ایران
واکسن های کووید-19، موجود در بازار دارویی ایران که تحت نظر سازمان غذا و دارو مجوز واردات دریافت کردهاند و جهت پیشگیری از بیماری کووید-19 در افراد بالای 18 سال توصیه میشوند، عبارتند از:
- اسپوتنیک V (روسیه)
- آسترازنکا (کره جنوبی)
- سینوفارم (چین)
- کووکسین (هند)
تمام واکسنهای موجود به طور قابل توجهی میزان ابتلا به نوع شدید بیماری کرونا و مرگ ناشی از این بیماری را برای فرد واکسینهشده کاهش میدهند. عوارض واکسنهای کووید-19 نسبت به عوارض ناشی از ابتلا به بیماری ناچیز است.
- نوبت دوم تزریق واکسن، باید با همان نوع واکسنی که نوبت اول استفاده شده است، انجام شود.
- در صورتی که بیمار بعد از تزریق نوبت اول واکسن کووید-19 دچار عوارض جدی شود، نوبت دوم واکسن نباید دریافت شود. در چنین شرایطی تعویض برند برای نوبت دوم توصیه نمیشود و باید در این خصوص با پزشک متخصص عفونی مشورت شود.
ملاحظات اجتماعی بعد از تزریق واکسن کووید-19
انتظار میرود که فرد واکسینهشده حدود دو هفته بعد از دریافت نوبت دوم واکسن، ایمنی علیه بیماری کووید-19 را داشته باشد. شواهد نشان داده است میزان ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-19 در افرادی که واکسینه شدهاند کاهش مییابد، اما به صفر نمیرسد.
بنابراین افرادیکه واکسینه میشوند میتوانند در صورت مواجهه با ویروس SARS-CoV-2 به صورت ناقل بدون علامت ویروس را به نزدیکان خود که واکسینه نشدهاند، انتقال دهند. توصیه میشود جهت حفظ سلامت خانواده خود و جامعه، افراد واکسینهشده تمام پروتکلهای بهداشتی جهت پیشگیری از انتشار بیماری کووید-19 (شامل ماسک زدن و رعایت فاصله اجتماعی، پرهیز از حضور در مکانهای پر جمعیت) را رعایت نمایند.
زمانی که تمام افراد حاضر در یک جمع واکسینه شوند، میتوان محدودیتهای مرتبط با پیشگیری از بیماری کووید-19 را رفع کرد.
در صورتی که فرد واکسینهشده دچار علائم بیماری کووید- 19 شود، باید تست انجام شود. تزریق هیچ واکسنی نمیتواند باعث مثبت شدن تست PCR شود، اما ممکن است باعث مثبت شدن تست سرولوژی شود.
نظرات کاربران