دکتر غلامعلی عبیدی ۱۹ خرداد سال ۱۲۹۹ در تهران متولد شد. وی در مقطع ابتدایی و متوسطه در تهران به تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۱۷ وارد دانشکده طب و داروسازی دانشگاه تهران شد.
در سال ۱۳۲۱ از پایاننامه دکترای خود در رشته داروسازی دفاع کرد و از این دانشکده فارغالتحصیل شد.
دکتر عبیدی پس از اتمام دوران تحصیل، نمایندگی فروش یکی از داروسازیهای خارجی را در ایران تاسیس کرد. پس از چندی بهدلیل روحیه وطندوستی تصمیم گرفت بهجای وارد کردن دارو از خارج از کشور، مواد اولیه را وارد و در ایران امکان تولید را فراهم کند. تنها راه رسیدن به این هدف مهم، ادامه تحصیل بود. بنابراین او برای تحصیلات تکمیلی به فرانسه رفت. انگیزه اصلی دکتر عبیدی برای شکلدهی به صنعت دارویی در ایران، شیوع گسترده بیماریهای واگیردار و بالا بودن قیمت داروهای خارجی بود. وی پس از بازگشت به ایران در سه راه امین حضور تهران خانهای قدیمی اجاره کرد و کار تولید دارو را رسما آغاز کرد. او در این خانه قرص و شربت تولید میکرد. اولین محصول داروسازی دکتر عبیدی داروهای ضدانگلی بود که در زمان خود مصرف بالایی در ایران داشت.
او اولین لابراتوار داروسازی در ایران را در سال ۱۳۲۵ راهاندازی کرد و در سال ۱۳۳۷ توانست اولین پروانه دارویی را برای قرص «ورمسید» از وزارت بهداری وقت دریافت کند. دکتر عبیدی در لابراتوار خود اقدام به تولید داروی با کیفیت و ارزان مینمود. وی برای عرضه و فروش این داروها به کسانی که قدرت خرید بالایی نداشتند، به مناطق محروم ایران سفر میکرد.
در پی کسب این موفقیت، او لابراتوار خویش را در سال ۱۳۴۱ تجهیز کرد. در همان سالها دکتر عبیدی با سفارش ماشینآلات جدید برای اولینبار در ایران خط آمپولسازی را راهاندازی نمود. به منظور بالا بردن کیفیت لابراتوار و گسترش خط تولید ملی، در سال ۱۳۵۲ زمینی به مساحت ۱۵ هزار مترمربع در کیلومتر ۸ جاده مخصوص کرج خریداری کرد و کارخانه داروسازی دکتر عبیدی را به این مکان منتقل کرد.
دکتر غلامعلی عبیدی به گسترش علم و دانش معتقد بود و در این راه تلاشهای زیادی صورت داد. از این تلاشها میتوان به تاسیس شعبهای از لابراتوار داروسازی دکتر عبیدی در شهر سمرقند ازبکستان اشاره کرد.
و سرانجام دکتر عبیدی پدر صنعت داروسازی در ایران، پس از یک عمر فعالیت در عرصه تولید ملی دارو، در تاریخ ۲۸ شهریور ماه ۱۳۸۳ چشم از جهان فروبست.
تاریخچه داروسازی دکتر عبیدی
1299
دکتر غلامعلی عبیدی در نوزدهم خرداد ماه سال ۱۲۹۹ خورشیدی(هجری شمسی) در خانوادهای اصیل و سرشناس، در شهر تهران دیده به جهان گشود.
1317
وی پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه در سال ۱۳۱۷ وارد دانشکده طب و داروسازی دانشگاه تهران شد و در محضر اساتید بنام آن زمان دانش آموخت. وی در سال ۱۳۲۲ با درجه دکتری از دانشكده داروسازی دانشگاه تهران فارغالتحصيل شد و پس از آن، براي گذراندن دوره تکمیلی عازم به فرانسه شد.
1325
اوضاع نابسامان بهداشت و درمان کشور و همچنین، وضعیت رقت بار بیماران در دوران جنگ جهانی دوم، وی را مصمم به تولید ملی دارو در ایران نمود. در نتیجه این تصمیم، اولین لابراتوار داروسازی کشور توسط ایشان در سال ۱۳۲۵ در سه راه امین حضور تهران تاسیس گردید.
1337
در سال ۱۳۳۷، دکتر عبیدی با پیگیری های مستمر خود موفق به دریافت اولین پروانه دارویی برای «قرص وُرمِسید» از وزارت بهداری وقت گردید.
1340
نشریه پزشک و دارو ازسال ۱۳۳۶ تا سال ۱۳۴۰ تحت نظارت و صاحب امتیازی ایشان منتشر شد و در اختیار جامعه پزشکی قرار گرفت.
1341
در سال ۱۳۴۱ ایشان لابراتوار مجهز و پیشرفتهتری در دوراهی قلهک راهاندازی کرد که مدتی پس از فعالیت، مجبور به فروش سهام خود به شرکت ایتالیایی لٌپٌتی شد.
1352
لابراتوار داروسازی دکتر عبیدی در سال ۱۳۵۲ در زمینی حدود ۱۵ هزار متر مربع واقع در کیلومتر ۸ جاده مخصوص کرج توسط ایشان احداث شد که تا این لحظه نیز در حال فعالیت است.
1378
در سال ۱۳۷۸ داروسازی دکتر عبیدی موفق به دریافت گواهینامه ISO۹۰۰۱ در مدیریت کیفیت از BVQI انگلستان گردید.
1381
درسال ۱۳۸۱ شعبهای از لابراتور داروسازی دكتر عبيدی، با حضور رئيس جمهور وقت در شهر سمرقند کشور ازبکستان افتتاح شد.
1383
دکتر غلامعلی عبیدی انسانی وارسته، خیّر و عاشق علم و تولید بود. وی انرژی توصیف ناپذیر و پویایی خاصی داشت؛ و همواره فراتر از زمان خود میاندیشید. در غروب روز ۲۸ شهریور سال ۱۳۸۳، سرانجام قلب پدر صنعت داروسازی ایران در بیمارستان توس از حرکت ایستاد.
1385
در سال ۱۳۸۵، آزمایشگاه کنترل کیفیت داروسازی دکتر عبیدی موفق به دریافت گواهینامه آکرودیته از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.
1387
در سال ۱۳۸۷ شرکت کوبل دارو به عنوان برترین شرکت واردکننده دارو در ایران بیش از ۹۰ درصد سهام شرکت داروسازی دکتر عبیدی را خریداری نمود.
1388
داروسازی دکتر عبیدی، شریک تجاری قابل اعتماد داروسازی سانوفی است که از سال ۱۳۸۸ جهت تولید داخلی محصول پلاویکس و از آن زمان به بعد برای تولید تلفست، دپاکین، استیلنوکس و دائونیل نیز تحت لیسانس سانوفی در حال همکاری است. شرکت سانوفی، داروسازی دکتر عبیدی را در راستای بهبود استانداردهای تولید (GMP) و همچنین، بالاتر بردن کیفیت محصولات پشتیبانی کرده است.
1391
در سال ۱۳۹۱ بزرگترین و جدیدترین خط تولید مایعات کشور با رعایت اصول GMP و براساس استانداردهای بینالمللی، با حضور رئیس وقت سازمان غذا و دارو راه اندازی شد.
1393
در سال ۱۳۹۳ مهندسان و متخصصان داروسازى دکتر عبيدى، پس از تلاشهاى بى وقفه و داشتن استانداردسازىهايى در سطح جهانى موفق شدند، گواهى بين المللى مديريت يكپارچه (Integrated Management System) را از بازرسان و ناظران آلمانى “توفنورد” دريافت كنند. همچنین، داروسازی عبیدی در همین سال موفق به دریافت گواهینامه GMP از وزارت بهداشت شد.
1394
در سال ۱۳۹۴ در آستانهی هفتادمین سال تأسیس داروسازی دکتر عبیدی و همزمان با روز داروسازی، خط جدید تولید داروهای بیماریهای خاص با انتقال تکنولوژی از شرکت سینتون هلند با حضور دکتر دیناروند، رییس سازمان غذا و دارو، افتتاح شد. در نخستین گام در این خط تولید، داروی «دی متیل فومارات» با نام تجاری «دیفوزل» برای بیماران «ام اس» تولید شد.
1396
داروسازی دکتر عبیدی در سال ۱۳۹۶ از نظر کلیه الزامات GMP، مورد تایید نوارتیس و آسترازنکا قرار گرفته است.