داروی خوراکی درمان «صرع» –لاکوزامید– همراه با اثربخشی بالا در کنترل تشنج، با نام تجاری «یونیماید – Unimide®» محصول جدید شرکت كوبل دارو است كه در داروسازي دكتر عبيدي توليد و روانه بازار شده است.
شرکت کوبل دارو پیشرو در ارائه راهکارهای نوین درمانی برای افراد مبتلا به صرع است. همچنین این شرکت برای اولین بار در سال 1392 داروی لوبل – Levebel را تولید کرده است و اینک محصول جدید یونیماید را در داروسازی دکتر عبیدی تولید و در اختیار افراد مبتلا به صرع قرار داده است.
مزایای یونیماید – Unimide
یونیماید دارویی خوراکی است که در افراد بالای 4 سال، برای درمان آن دسته از تشنجهای کانونی (فوکال) تجویز میشود که ممکن است به حالت فراگیر (ژنرالیزه) نیز گسترش یابد. یونیماید میتواند با کنترل مضاعف حملات تشنجهای کانونی، حتی در مواردی که فرد چندین داروی ضد صرع را مصرف کرده یا میکند، بدون نیاز به تغییر داروهای قبلی، تجویز شده و تعداد حملات تشنج را بیشتر از 50 درصد کاهش داده و با کنترل تشنج، به درمان صرع او کمک کند.
چگونگی تجویز یونیماید – Unimide
یونیماید معمولاً بهصورت دو بار در روز تجویز میگردد و میتوان آن را همراه و یا بدون غذا مصرف نمود. همچنین قرص یونیماید باید بهصورت کامل و با مایعات مصرف شود و هرگز نصف نگردد. افرادی که یونیماید را مصرف میکنند، ممکن است عوارضی را تجربه نمایند که طبق گزارشها شدت این عوارض خفیف تا متوسط بودهاند. بنابراین یونیماید میتواند با کنترل تشنج به مدیریت بهتر بیماری صرع کمک کرده و کیفیت زندگی افراد مبتلا را ارتقا دهد.
صرع چیست؟
تجربه زندگی با صرع برای هر کس متفاوت است. بیماری صرع یک اختلال سیستم عصبی مرکزی است که در آن فعالیت سلولهای عصبی در مغز بیش از حد طبیعی شده، منجر به تشنج میگردد که طی آن، رفتار، علائم و یا احساسات غیرطبیعی از جمله از دست رفتن هوشیاری میتواند رخ دهد. چنانچه فردی با فواصل حداقل 24 ساعت دو یا چند بار دچار حملات تشنجی شود، مبتلا به صرع تشخیص داده میشود.
در نیمی از موارد ابتلا به صرع، تشنج به دنبال عوامل مختلفی از جمله ضربه به سر، تومور، بیماریهای عفونی مغزی، آسیبهای مادرزادی در دوران جنینی و یا علل ژنتیکی بروز میکند، این در حالی است که در سایر موارد، بیماری صرع هیچ علت مشخصی ندارد.
تقریباً 3/1 میلیون نفر در ایران به صرع مبتلا بوده و سالانه حدود 13 هزار بیمار جدید به آنها افزوده میشوند. شیوع بیماری صرع در مردان کمی بیشتر از زنان بوده و ابتلا به آن محدوده سنی خاصی نداشته و میتواند تمام طول مدت زندگی را از بدو تولد شامل شود. در بسیاری از موارد، حملات صرع را میتوان با انتخاب درمان صحیح و دوز مناسب دارو کنترل نمود.
کنترل تشنج در صرع
تشنج در تقریباً 70 درصد مبتلایان به صرع با مصرف داروهای مناسب ضد تشنج که داروهای ضد صرع هم نامیده میشوند، درمان و یا کاملاً کنترل میشود. ازاینرو انتخاب داروی مؤثر و تجویز دوز مناسب آن کار بسیار پیچیدهای است. یونیماید با بستن کانالهای سدیمی سلولهای مغز با مکانیسمی منحصربهفرد، منجر به کاهش فعالیتهای غیرطبیعی مغز شده و تشنج فرد را کنترل میکند.
داروی یونیماید به عنوان یک داروی جدید توانسته در کنترل صرع افرادی که علیرغم استفاده از سایر داروهای ضد تشنج، به نتیجه موردنظر نرسیده و کنترل نشدهاند، امید تازهای را ایجاد کند.
لاکوزامید از سال 2008 میلادی مورد تائید اداره نظارت بر غذا و داروی ایالات متحده آمریکا (FDA) و آژانس دارویی اروپا (EMA) بوده و تجویز و مصرف آن روند رو به رشدی در دنیا داشته است.
داروی یونیماید که در داروسازی دکتر عبیدی تولید میشود، مورد تائید سازمان غذا و داروی ایران است. این دارو فقط با نسخه پزشک قابل تهیه بوده و دوزهای مختلف آن در داروخانههای سراسر کشور به زودی موجود خواهد شد.
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این محصول و عوارض یا موارد منع مصرف آن میتوانید از صفحه داروی یونیماید بازدید کنید.
عالی بود.کاملا درسته
ممنون خیلی علی ومفید بود
درود و سپاس از مهرتان
پسرم 9سال که صرع داره چند سال کاربامازپین استفاده می کرد که سالی چند بار دچار حمله می شد. بعد داروی تگاتارد استفاده کرد که اصلا خوب نبود. بعد تگرتول که خواب با کیفیتی نداشت . تازه یونیماید رو شروع کردیم. امیدوارم جواب بده.