کمکهای اولیه در حملههای تشنج
اگر یکی از عزیزانمان دچار تشنج یا حمله صرع شد، باید چکار کنیم؟ چه کارهایی را نباید انجام دهیم؟ با مقاله کمکهای اولیه در صرع و تشنج با ما همراه باشید.
تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
اگر یک مشکل مزمن پزشکی داشته باشیم، میدانیم سختی شرایط در دوران شیوع عفونت با ویروس کرونا سوالات بیشتری را در ذهن ما به وجود میآورد.
در این نوشتار بر پایه منابع معتبر علمی پزشکی، اطلاعات حال حاضر و با زبانی ساده، پاسخ بسیاری از پرسشهای افراد دارای بیماری صرع در ارتباط با عفونت با ویروس کرونا را آوردهایم. پس با هم بخوانیم:
در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر افزایش خطر ابتلا به عفونت با ویروس کرونا در افراد مبتلا به صرع در مقایسه با سایرین وجود ندارد.
به نظر میرسد کسانی که تشنج آنها بهخوبی کنترل شده، از نظر خطر ابتلا به عفونت با ویروس کرونا با سایر افراد جامعه تفاوتی ندارند، درحالیکه ممکن است کسانی که تشنج کنترل نشده دارند یا علاوه بر صرع، به بیماری زمینهای دیگری مبتلا هستند، آسیبپذیرتر باشند.
هیچ مدرک مستند علمی وجود ندارد که نشان دهد افراد مبتلا به صرع دستگاه ایمنی ضعیفی دارند؛ بنابراین نباید آنها را در دسته بیماران با نقص ایمنی طبقهبندی کرد.
بدیهی است که میان افراد مبتلا، تفاوتهایی وجود دارد، بهعنوانمثال برخی از افراد مبتلا به صرع به دلیل وجود دیگر بیماریهای زمینهای و یا استفاده همزمان از درمانهای سرکوبکننده سیستم ایمنی مانند کورتیکوستروییدها، ممکن است دستگاه ایمنی ضعیف داشته باشند.
هیچ مدرکی در مورد افزایش خطر ابتلا به عفونت با ویروس کرونا در افرادی که داروهای ضد صرع مصرف میکنند، وجود ندارد. بنابراین، بسیار مهم است که طبق روال عادی و بر پایه تجویز پزشک خود، دارو یا داروهای ضد صرع را استفاده کنیم و بدون مشورت با پزشک، بههیچوجه داروی خود را قطع نکنیم.
اقدامات بسیاری وجود دارد که میتواند در کاهش خطر عفونت کمک کند. این موارد عبارتاند از:
در حال حاضر هیچ اطلاعاتی نداریم که نشان دهد افراد مبتلا به صرع در صورت ابتلا به عفونت با ویروس کرونا بیشتر از دیگران به علائم شدید دچار میشوند.
اگر فرد مبتلا به صرع، مشکلات زمینهای دیگری نیز داشته باشد (از جمله: کاهش توان تحرک، اختلال در بلع، ضعف اندام و مشکلات یادگیری) بهاحتمالزیاد به مراقبتهای بیشتری نیاز خواهد داشت.
شواهد معتبر علمی در دست نیست که نشان دهد بروز تشنج در افراد مبتلا به صرع، به علت عفونت با ویروس کرونا افزایش مییابد. بااینحال، عفونتها، تب (بهویژه در کودکان)، کمبود خواب و بهطورکلی حال عمومی نامناسب میتواند باعث ایجاد تشنج در برخی از افراد مبتلا به صرع شود.
اگر در این گروه قرار داریم:
سامانه salamat.gov.ir بهمنظور غربالگری افراد مشکوک به عفونت با ویروس کرونا راهاندازی شده است:
افراد به جای مراجعه به مراکز درمانی و بهمنظور جلوگیری از هرگونه ازدحام که خود سبب انتشار ویروس کرونا میگردد، میتوانند از طریق این سامانه، راهنماییهای لازم را مطابق آخرین دستورالعمل وزارت بهداشت دریافت نمایند.
برای استفاده از این سامانه، وارد کردن شماره ملی و پاسخ به سؤالات ساده خود-ارزیابی عفونت با ویروس کرونا یا همان بیماری کووید-19 ضرورت دارد.
پس از انجام غربالگری و در صورت مشکوک بودن فرد، کارکنان کادر درمانی از طریق شماره تلفن 4030 تماس خواهد گرفت و مشاوره و پیگیریهای لازم را انجام خواهد داد.
لطفاً توجه داشته باشید که ویروس کرونای موسوم به SARS-CoV-2 که باعث بیماری COVID-19 میشود، ویروسی تازه با رفتارهای کمتر شناختهشده است. همه راهنماییها در مورد عفونت با ویروس کرونا گاهی به طور روزانه در حال تغییر است. ما بهطور مرتب صفحات وبسایت را بهروز میکنیم و آخرین اطلاعات را به اشتراک میگذاریم.
همه حقوق این وبسایت متعلق به داروسـازی دکتـر عبیدی است. © 1403
دیدگاه کاربران