بزرگی پروستات؛ نحوه تشخیص و درمان آن
بزرگی پروستات یا بزرگی خوش خیم پروستات یکی از بیماری های شایع مردان است؛ برای اطلاع بیشتر درمورد تشخیص، درمان و جلوگیری از بزرگ شدن پروستات کلیک کنید.
تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
فکرش را بکنید! یک روز کاری معمولی صبح ساعت ۶ از خواب بلند میشوید و ساعت ۷:۳۰ از خانه بیرون میروید. شش بار دستشویی رفتن در این مدت زمان شما را به چه حالی میاندازد؟
اگر به مثانه بیشفعال مبتلا هستید ممکن است احساس خجالت داشته باشید، خودتان را منزوی کنید و یا کار و فعالیتهای اجتماعی خود را محدود کنید. خبر خوب این است که با مراجعه به پزشک و انجام معاینه و آزمایشهای لازم میتوان مشخص کرد که آیا دلیل خاصی برای مثانهی بیشفعال وجود دارد یا خیر.
مثانه بیشفعال اختلالی است که با عملکرد ذخیرهسازی مثانه ارتباط دارد و باعث میشود فرد دچار تکرر ادرار شده و بهصورت ناگهانی به دفع ادرار نیاز پیدا کند.
ممکن است نیاز به دفع ادرار غیرقابل کنترل و غیرارادی باشد که به آن بیاختیاری ادرار میگویند.
اگرچه مثانهی بیشفعال در میان افراد مسن شایع است، اما به عنوان رفتاری طبیعی در فرایند پیری بهشمار نمیآید.
اگر مثانهی شما بیشفعال است، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:
اگر چه ممکن است زمانی که احساس نیاز فوری به ادرار کردن پیدا کردید، بتوانید خود را به توالت برسانید؛ اما تکرر ادرار غیرمنتظره و شب ادراری میتواند برروی کیفیت زندگی شما تاثیر بگذارد.
بیاختیاری ادرار و نیاز مکرر به تخلیهی مثانه، اصلیترین علایم بیماری مثانهی بیشفعال محسوب میشوند. این اختلال یک بیماری مزمن است که شاید تا پایان عمر همراه شما باشد.
برخی از عوامل هستند که احتمال بروز مثانه بیشفعال را افزایش میدهند. حاملگی، زایمان، یائسگی، افزایش سن و چاقی عواملی هستند که در افزایش احتمال پیدایش مثانهی بیشفعال موثر هستند.
عوامل زیر در بروز مثانهی بیشفعال نقشی ندارند ولی میتوانند باعث تشدید علائم آن شوند:
بیماری مثانهی بیشفعال به راحتی با دارو قابل کنترل است ولی در صورت قطع درمان و عدم مراجعهی منظم به پزشک، ممکن است علایم ناخوشایند قبلی تکرار شود. تمام مبتلایان به بیماری مثانهی بیشفعال باید معاینات دورهای را حداقل هر 3 ماه یکبار دنبال کنند و تا زمانی که پزشک مصرف دارو را توصیه میکند، درمان را قطع نکنند.
در صورتی که دچار مثانهی بیشفعال هستید، این بیماری همیشه همراه شما است و با یک مدیریت رفتاری و دارو درمانی به راحتی میتوانید آن را کنترل کنید.
در صورتی که دچار مثانهی بیشفعال هستید، مراجعه منظم دورهای به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری (اورولوژیست) را فراموش نکنید.
همه حقوق این وبسایت متعلق به داروسـازی دکتـر عبیدی است. © 1403
دیدگاه کاربران