تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
Medically Approvedداروسازی دکتر عبیدی / دانستنی های سلامتی / تنفسی / آسم و بارداری
آنچه در این مطلب میخوانیم:
آسم و بارداری در تضاد با هم نیستند. یعنی دلیلی ندارد چون مبتلا به آسم هستیم باردار نشویم. اما باید آسم خود را تحت کنترل بگیریم. علائم آسم در طول بارداری میتواند کاهش یا افزایش پیدا کند یا ثابت بماند.
بیشتر بخوانیم: علائم آسم چیست ؛ علائم و درمان بیماری آسم در بزرگسالان
بروز علائم آسم باعث کاهش سطح اکسیژن در خون میشود. این امر با محدود شدن اکسیژن مورد نیاز جنین که از خون مادر تأمین میشود همراه است. کنترل مناسب آسم خطر عوارض جانبی ناشی از بارداری مانند بارداری پیش از موعد، کمبود وزن نوزاد و پرهاکلامپسی (فشار خون بالا و خطرناک در طول بارداری) را کاهش میدهد.
عدم کنترل آسم در طول بارداری باعث آسیب به مادر و فرزند میشود. بنابراین باید داروهای آسم را طبق دستور پزشک مصرف کنیم. اسپریهای استنشاقی حاوی ترکیبات مؤثر موقت بوده که همگی برای مادر و فرزند بیخطر هستند. کنترل آسم خطر حمله تنفسی را کم کرده و عملکرد ریهها را تقویت میکند. بهترین کار در این دوره مشورت با پزشک است. پزشک میتواند شدت آسم و اقدامات درمانی صحیح در طول بارداری را تعیین کند.
کنترل آسم در بارداری مهم است. برای کاهش اثر آسم روی جنین به نکات زیر توجه کنیم:
در برخی موارد بارداری باعث تشدید آسم میشود، ولی نمیتوان پاسخ دقیقی برای این سوال یافت. در بعضی موارد علائم آسم یکسان میماند و گاهی نیز کاهش پیدا میکند. شاید بتوان گفت آسم شدید در طول بارداری تشدید میشود. از طرف دیگر، اگر قبلاً باردار شدهایم و تغییری در علائم آسم مشاهده نکردهایم، احتمالاً در بارداری بعدی نیز به همین ترتیب خواهد بود.
همانطور که گفتیم، آسم دلیلی برای باردار نشدن نیست. تنها لازم است آسم شدید را پیش از بارداری زیر نظر پزشک کنترل کنیم.
اگر آسم ناشی از آلرژی داریم از عوامل آلرژیزا دوری کنیم. منظور از عوامل آلرژیزا، حیوانات، مایت، حشرات مانند سوسک، گردهافشانی گیاهان و کپکهای قارچی است.
متخصص آلرژی را در جریان بارداری خود قرار دهیدم. نباید درمان با شاتهای آلرژی را در طول بارداری آغاز کرد. ولی اگر پیش از بارداری این درمان را شروع کردهایم، اغلب میتوان با تشخیص پزشک درمان را ادامه داد. واکسن آنفلوانزا نیز به زنان باردار و افرادی که دچار آسم هستند پیشنهاد میشود؛ زیرا این افراد به شدت در معرض عوارض جانبی شدید ناشی از آنفلوانزا هستند. خانمهای باردار باید تنها واکسن تزریقی را تزریق کنند. نباید برای آنها از واکسن استنشاقی آنفلوانزا استفاده شود.
بیشتر بخوانیم: آنفلوانزا (سرماخوردگی شدید) چیست ؛ علائم و درمان این بیماری
بهطورکلی معمولا با تشخیص پزشک میتوان همان درمان آسم که در طول بارداری بیخطر است را در دوره زایمان و شیردهی نیز ادامه داد. لازم است برای آگاهی از داروهای بیخطر آسم در دوره بارداری و شیردهی با پزشک مشورت کنیم.
ارتباط علمی داروسازی دکتر عبیدی با کادر درمانی بهداشتی کشور گزینهای است که در نهایت منجر به ارائه راهکارهای درمانی بهتر و ارتقاء سطح سلامت جامعه میشود. بخش علمی وبسایت ویژه پزشکان، داروسازان، پرستاران و سایر اعضای محترم کادر درمانی بهداشتی در حال آمادهسازی است. به زودی در این بخش با مطالب علمی گردآوری شده از منابع علمی معتبر جهان در خدمت شما فرهیختگان گرامی خواهیم بود.