بسیاری از مبتلایان به بیماری‌ قلبی می‌دانند که در صورت ابتلا به عفونت کرونا با خطر بیشتری روبه‌رو هستند و باید موارد پیشگیری از عفونت را با دقت بیشتری رعایت نمایند.
در این نوشتار اطلاعاتی را گردآوری کرده‌ایم که پاسخگوی پرسش‌های متعدد مبتلایان به بیماری قلبی در زمینه عفونت کروناست. با هم ادامه مقاله را می‌خوانیم.

 

از ویروس کرونا بیشتر بدانیم

کارشناسان بهداشت بر این باورند که اهمیت ویروس کرونا به حدی است که همگان باید توجه خود را به آن معطوف کنند و افراد مبتلا به بیماری قلبی به دلیل بیماری زمینه‌ای خود لازم است که توجه مضاعفی نسبت به آن داشته باشند.

نگرانی‌ها درمورد افرادی که دارای مشکلات زمینه‌ای قلبی هستند، جدی است، به طوری که کالج قلب و عروق آمریکا در این ماه، با صدور بیانیه‌ای، در مورد افزایش خطر احتمالی در این بیماران هشدار داده و آنها را تشویق به «اقدامات احتیاطی مضاعف و منطقی» کرده است.

بر اساس گزارش‌های اخیر، 40 درصد بیماران بستری شده به علت عفونت کرونا، به بیماری قلبی عروقی یا بیماری عروق مغزی (که به مشکل جریان خون در مغز مانند سکته مغزی اشاره دارد) مبتلا هستند.

 

ویروس کرونا از چه راه‌هایی می‌تواند بر بیماران قلبی-عروقی تاثیر بگذارد؟

ریه‌ها هدف اصلی ویروس کرونا هستند. اما ویروس ممکن است بر قلب هم تاثیر بگذارد، به‌خصوص بر قلبی که به دلیل عفونت، برای انتقال اکسیژن در سراسر بدن سخت‌تر کار می‌کند.

ویروس کرونا ممکن است مشکلات افرادی با نارسایی قلبی که هم‌اکنون پمپاژ خون کافی در قلب آن‌ها به سختی صورت می‌گیرد را شدیدتر کند.

از یک طرف، فردی با مشکلات زمینه‌ای قلبی ممکن است سیستم ایمنی قدرتمندی نداشته باشد و از طرف دیگر، سیستم ایمنی افراد در اثر بالا رفتن سن ضعیف می‌شود.

از این رو، در افرادی که دچار مشکلات پزشکی مزمن هستند، پاسخ ایمنی بدن در مواجهه با ویروس کرونا به حد کافی قوی نیست.

تب در افراد مسن‌تر معمولا کمتر بروز می‌کند.

با وجود این، ارزیابی دقیق سایر علائم مانند سرفه یا مشکلات تنفسی (مانند تنگی‌نفس یا کم آوردن نفس) ضروری‌ست.

 

رهنمودهای بالینی در زمان عدم اطمینان از ابتلا به عفونت کرونا

  • بسیاری از توصیه‌های موثر برای پیشگیری از انتقال ویروس‌های مسبب عفونت‌های تنفسی مانند آنفلوانزا در مقابله با عفونت کرونا نیز مفید است؛ زیرا چنین به نظر می‌رسد که هر دو به طور عمده به یک روش گسترش می‌یابند:
    از طریق قطرات کوچک معلق در هوا یا روی اجسام، حین یا پس از زمانی که فرد مبتلا عطسه یا سرفه می‌کند.
    در حال حاضر می‌توانیم با شستن دست‌ها، تمیز نگه داشتن سطوح و عدم مسافرت به مناطق درگیر خود را در برابر بیماری مصون نگاه داریم.
    برای مطالعه نکات بهداشتی برای پیشگیری از سرایت ویروس کرونا اینجا را کلیک کنید.
  • اولویت‌های درمانی برای مبتلایان به عفونت کرونا باید براساس وجود بیماری‌های مزمن زمینه‌ای در این افراد، مانند بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های تنفسی و بیماری‌های کلیوی دسته‌بندی شود.
  • ضروری است افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی که در مناطقی حضور دارند که ویروس کرونا در آنجا شیوع گسترده‌ای ندارد، برای پیشگیری از آنفلوانزا، واکسیناسیون و شست‌وشوی مکرر دست‌ها را مهم قلمداد کنند و به درمان‌های توصیه شده در رهنمود‌های افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن پایبند باشند.
  • برخی از متخصصین بر این باورند که استفاده دقیق از داروهای ثابت‌کننده پلاک آترواسکروز (پیشگیری از سکته)، بر مبنای توصیه رهنمودها (مانند استاتین‌ها، بتابلاکرها، آسپرین و …)، می‌تواند در دوران شیوع گسترده، از بیماران قلبی-عروقی محافظت بیشتری نماید. اگرچه این درمان‌ها باید بر اساس شرایط هر بیمار در نظر گرفته شوند.
  • در بیماران مبتلا به پرفشاری خون، تجویز داروهای خانواده مهارکننده‌‌های گیرنده آنژیوتانسین به منظور کنترل فشار خون، ممکن است بتواند از انتشار و شدت عفونت کرونا جلوگیری کند؛ چراکه شاید مانع از اتصال ویروس کرونا به سلول میزبان گردد.
  • بیماران قلبی-عروقی باید واکسن‌های مهمی از جمله واکسن پنوموکوکی و آنفلوانزا را به‌موقع تزریق نموده باشند.
    در مورد واکسن آنفلوانزا باید بسیار احتیاط شود تا از بروز تب، به عنوان عاملی که ‌می‌تواند منجر به تشخیص اشتباه با عفونت کرونا گردد، جلوگیری به عمل آید.

بسیاری از مبتلایان به بیمارهای‌ قلبی عروقی می‌دانند که در صورت ابتلا به عفونت کرونا با خطر بیشتری روبه‌رو هستند.

ممکن است پرسش‌های متعددی در ذهن این افراد بدون پاسخ باشد:
• ویروس کرونا می‌تواند قلب یا رگ‌ها را درگیر کند؟
• برای پیشگیری از عفونت کرونا، مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی باید به چه نکاتی توجه کنند؟
• در صورت ابتلا به عفونت کرونا، باید مصرف داروهایی قلبی را ادامه دهیم؟ این داروها تداخلی با داروهای کنترل علائم کرونا دارند؟
در ویدیوی پیش رو، پاسخ‌های سرکار خانم دکتر مهشید طالبی‌طاهر، متخصص بیماری‌های عفونی به پرسش‌های جناب آقای دکتر هاشم سزاوار فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی قلب را با هم می‌بینیم.