بر پایه اطلاعات علمی موجود تا امروز، احتمال ابتلا به عفونت با ویروس کرونا در مبتلایان به صرع بیشتر از دیگران نیست. از سوی دیگر، داروهای کنترلکننده صرع، خطر ابتلا به عفونت کرونا را افزایش نمیدهند.
ما افراد مبتلا به صرع، حتی در زمان شیوع ویروس کرونا هم باید طبق دستور پزشک به مصرف داروها ادامه دهیم و دارو را خودسرانه قطع نکنیم. همچنین، اهمیت دارد از هرگونه محرک تشنج مانند نوشیدنیهای الکلی یا کمبود شدید خواب بپرهیزیم. (در این مقاله پاسخ به پرسشهای متداول درباره صرع و عفونت کرونا را مطالعه کنیم.)
هنگام بروز تشنج چه کنیم؟
با تداوم مصرف داروها طبق تجویز پزشک، امکان بروز حمله صرع کم است. اما اگر دچار حمله صرع شدیم، دانستن موارد زیر میتواند مفید باشد.
بسیاری از تشنجهای تونیک-کلونیک (تشنجهایی که در آنها عضلات بدن به صورت مکرر منقبض و رها شده و بدن انحنا پیدا میکند)، کمتر از 2 تا 3 دقیقه طول میکشند و در این موارد، نیازی به خدمات اورژانس پزشکی نیست.
بسیار مهم است که ما -به عنوان فرد مبتلا به صرع- و اطرافیانمان به طور شفاف بدانیم در هنگام تشنج، در صورت بروز هریک از موارد زیر باید به اورژانس مراجعه کنیم:
- تشنج تونیک-کلونیک بیشتر از 5 دقیقه طول بکشد
- تشنج تونیک-کلونیک به صورت مداوم و پشت سرهم اتفاق بیفتد
- بروز تشنج در آب (حمام و شنا)
- بعد از تشنج علائم غیر معمول مانند گیجی طولانیمدت اتفاق بیفتد.
- تشنج باعث ایجاد صدمات بالقوه خطرناك شود
آیا روشهای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در مبتلایان به صرع با دیگران تفاوت دارد؟
فرد مبتلا به صرع، منع مصرفی برای استفاده از ماسک ندارد؛ در نتیجه باید از ماسک استفاده کنیم.
اگر به عنوان یک فرد مبتلا به صرع، دچار عفونت با ویروس کرونا شدیم در خانه بمانیم و از افراد سالم دوری کنیم. همه افراد در چنین شرایطی باید دو هفته در خانه بمانند تا از انتشار ویروس به افراد دیگر جلوگیری شود.
اگر یکی از افرادی که با ما زندگی میکند دچار عفونت با ویروس کرونا شد، در صورت امکان از او دور باشیم.
در صورت بروز علائم ابتلا به ویروس کرونا چه کنیم؟
بخش اورژانس بیمارستانها به دلیل شیوع ویروس کرونا شلوغ است و شاید افرادی با علائم عفونت کرونا در اورژانس حضور داشته باشند. بنابراین توصیه میشود فرد مبتلا به صرع طبق دستور پزشک به مصرف داروهای کنترلکننده صرع ادامه دهیم و در صورت مشاهده علائم خفیف درخانه بمانیم.
مشورت غیرحضوری با پزشک خود یا مراکز مشاوره افراد مبتلا به عفونت با ویروس کرونا مفید است.
ضرورت دارد در صورت بروز علائم زیر با اورژانس تماس بگیریم:
- مشکل در تنفس
- درد و فشار مداوم در قفسهسینه
- تغییر رنگ لب یا صورت (کبودی و رنگ مایل به آبی)
چکیده
چنانچه گفته شد، ما افراد مبتلا به صرع در معرض خطر بیشتر عفونت کرونا قرار نداریم و داروهای کنترلکننده صرع نیز باعث افزایش خطر عفونت کرونا نمیشوند. پس اهمیت زیادی دارد که طبق تجویز پزشک معالج به مصرف مداوم داروهای خود ادامه دهیم و از عوامل محرک حمله صرع پرهیز کنیم.
با مصرف درست داروهای خود، احتمال کمتری دارد که دچار حمله صرع شویم. با این حال، لازم است ما و اطرافیانمان بدانیم که در هنگام بروز تشنج در چه مواردی باید به اورژانس منتقل شویم.
همچنین ضروی است ما نیز مانند بقیه افراد همه نکات پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا از جمله ماسک زدن را رعایت کنیم.
منبع: Epilepsy Foundation