چرا علائم آسم کودکان در طول شب بیشتر می‌شود؟

برای دانستن پاسخ این پرسش و کمک به خواب بهتر کودک مبتلا به آسم، در این مقاله راهنمایی‌های مفیدی ارائه می‌شود که با هم می‌خوانیم.

 

آیا سرفه و خس‌خس سینه کودکان در شب از علائم آسم هستند؟

کودکانی که تشخیص آسم در آن‌ها قطعی شده و درمان آسم آغاز گشته و با وجود این، هنوز در شب سرفه و خس‌خس سینه دارند، باید نزد پزشک معالج برده شوند؛ زیرا درمان فعلی نتوانسته است علائم آسم را در آن‌ها به‌خوبی مهار کند.

بهتر است پیش از مراجعه به پزشک از مقدار درست مصرف داروها طبق دستور پزشک و استفاده درست از اسپری تنفسی توسط کودک مبتلا به آسم مطمئن شویم. گاهی تصحیح میزان مصرف دارو و تکنیک استفاده از اسپری تنفسی برای رفع علائم آسم کودک کافی است.

در سایر کودکان، سرفه و خس‌خس سینه در شب ممکن است به علت ابتلا به آسم باشد.

البته سایر بیماری‌ها هم ممکن است در کودکان با سرفه و خس‌خس همراه باشد. به عنوان نمونه، خردسالانی که به تازگی سرماخوردگی آن‌ها بهبود یافته است تا مدتی همچنان شب‌ها سرفه می‌کنند.

 

چرا علائم آسم کودکان به طور معمول شب‌ها بدتر می‌شود؟

علائم آسم در کودکان ممکن است شب‌ها بدتر شود. مهم‌ترین علل آن عبارتند از:

دراز کشیدن: عامل تحریک سرفه

دراز کشیدن باعث تحریک سرفه می‌شود. اگر بینی کودک بسته باشد این وضع باز هم تشدید می‌گردد. هم‌چنین، وجود ترشحات پشت حلق در کودک به دلیل آلرژی یا سرماخوردگی کودکان با وخامت بیشتر سرفه همراه است.

دستگاه ایمنی بدن کودک در کنترل التهاب خوب عمل نمی‌کند

تغییراتی که هنگام خواب در بدن رخ می‌دهد، در برخی افراد باعث افزایش التهاب به‌خصوص التهاب راه‌های تنفسی شده، باعث سرفه بیشتر می‌شود.

ممکن است کودک در شب بیشتر در معرض عوامل محرک بروز آسم قرار گیرد

موجودات ریزی در گردوغبار روی رختخواب یا بدن حیوان خانگی وجود دارند که به آن‌ها مایت هم گفته می‌شود. شب که کودک در رختخواب قرار می‌گیرد یا نزدیک حیوان خانگی می‌خوابد، ممکن است علائم آسم را بیشتر نشان دهد.

تشدید علائم آسم کودک در شب را نباید به عنوان یک پدیده طبیعی بپذیریم. باید با پزشک معالج مشورت کنیم و با درمان مناسب، خواب راحت کودک را تضمین نماییم.

 

چگونه احتمال افزایش علائم آسم کودکان در شب را کاهش دهیم؟

برای این که علائم آسم کودک در شب بدتر نشود، کارهای زیر می‌تواند مفید باشد.

کنترل بهتر علائم آسم کودک

برای کنترل علائم آسم در کودک لازم است به موارد زیر دقت کنیم:

  • مطمئن شویم کودک به درستی و به مقدار تجویزشده داروهای لازم را دریافت می‌کند، حتی وقتی حالش خوب است.
  • برنامه کامل درمانی و موارد بهداشتی ضروری را یادداشت کنیم تا هر زمان حال کودک خوب نبود، آن‌ها را مرور کنیم و ببینیم چه کارهایی را به درستی انجام نداده‌ایم
  • پیگیری منظم با پزشک معالج را جدی بگیریم و وی را از نتایج درمانی آگاه کنیم.

دوری از عوامل تحریک سرفه در کودک

دور بودن رختخواب کودک از محل استراحت حیوان خانگی، بستن پنجره برای جلوگیری از ورود گرده گیاهان و دور نگه داشتن کودک از دود دخانیات، حتی دود غیرمستقیم، در کاهش سرفه شبانگاهی کودک موثر هستند.

 

سایر نکات مهم:

اگر دمای اتاق خواب کودک سرد باشد، احتمال سرفه کودک افزایش می‌یابد. تنظیم دمای اتاق کودک از این جهت بسیار مهم است.

در برخی کودکان با استفاده از بالش بزرگ‌تر، احتمال انسداد راه‌های تنفسی کم می‌شود و راحت‌تر می‌خوابد.

گاهی شب، والدین خسته هستند و دوز شبانه داروی کودک را فراموش می‌کنند. برای اطمینان از مصرف دوز شبانه دارو راهی مناسب بیابیم.

در هنگام شب، اسپری تنفسی کودک را نزدیک تخت خود قرار دهیم که در صورت نامساعد شدن وضعیت تنفس کودک فوری بتوانیم از آن استفاده نماییم.

 

نکاتی درباره خواب راحت برای والدین کودک مبتلا به آسم

شب‌هایی که کنترل آسم کودکمان با مشکل روبه‌رو می‌شود، ما هم نمی‌توانیم خواب آسوده داشته باشیم. یکی از دلایل بروز این مشکل، نگرانی ما درباره وضعیت تنفسی فرزندمان است.

لازم است از قبل برنامه مشخصی برای مهار علائم آسم کودک در شب داشته باشیم.

وقتی آسم کودک در شب بدتر می‌شود، به خودمان یادآوری کنیم که در اسرع وقت، کودک را نزد پزشک معالج خواهیم برد تا کنترل آسم فرزندمان بهتر انجام شود. این نظم فکری باعث کاهش سطح نگرانی ما می‌شود.

نگرانی‌های خود را با سایر والدین که فرزند مبتلا به آسم دارند به اشتراک بگذاریم. تبادل تجارب و نگرانی‌‌ها، به کاهش سطح استرس هر دو طرف کمک می‌کند.

 

منبع: Asthma UK

IR-0821-ABD-5911-WE