نقش ویتامینهای A و D و DHA در رشد و تکامل جسمی و مغزی کودکان
دریافت میزان کافی از ریزمغذیهای ضروری برای بدن، از جمله ویتامینها و مواد معدنی، نقش مهمی در رشد، تکامل و...
تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
کودکان معمولاً در سنین 2 تا 4 سالگی کنترل مثانه خود را به دست میآورند، هرچند خیس کردن گاه به گاه در کودکان 4 تا 6 ساله نیز رایج است.
در سن 5 یا 6 سالگی، اگر رختخواب یک یا دو بار در هفته در طی چند ماه خیس شود، ممکن است کودک دچار مشکل شبادراری باشد.
اکثر مشکلات کنترل مثانه و شبادراری به طور طبیعی با بزرگتر شدن کودکان از بین میروند. در صورت نیاز، پزشک میتواند اختلالاتی را که ممکن است منجر به شبادراری شوند، بررسی کند.
شبادراری و عدم کنترل ادرار تقریباً هرگز به دلیل تنبلی، ضعف اراده، مشکلات عاطفی یا آموزش ضعیف استفاده از توالت نیست. از این رو باید ما، به عنوان والدین و اطرافیان کودک، همیشه با درک و حوصله با این مشکل برخورد کنیم.
شبادراری اغلب با روند تکامل آهسته، سابقه خانوادگی شب ادراری یا تولید ادرار زیاد در شب مرتبط است. در بسیاری از موارد، بیش از یک علت وجود دارد. کودکان تقریباً هرگز از عمد رختخواب را خیس نمیکنند و اکثر کودکانی که شبادراری دارند از نظر جسمی و عاطفی طبیعی هستند.
گاهی اوقات بیماریهایی مانند دیابت یا یبوست، میتوانند منجر به شبادراری شوند.
روند تکامل آهسته
بین سنین 5 تا 10 سالگی، روند تکامل آهسته میتواند باعث شبادراری شود. کودک ممکن است مثانه کوچک، چرخه خواب عمیق یا سیستم عصبی در حال تکامل داشته باشد. سیستم عصبی پیامهایی را که بدن در مورد مثانه پر و نیاز به بیدار شدن ارسال میکند، کنترل مینماید.
سابقه خانوادگی
شبادراری اغلب با سابقه خانوادگی ارتباط دارد. محققان ژنهای مرتبط با شبادراری را شناسایی کردهاند.
تولید ادرار بیش از حد
ممکن است کلیههای کودک در طول شب ادرار زیادی تولید کنند که منجر به پر شدن مثانه شود و اگر کودک به موقع از خواب بیدار نشود، احتمالاً رختخواب خود را خیس خواهد کرد. تولید ادرار اضافی در شب اغلب به دلیل سطح پایین هورمون ضدادرار (ADH) است. ADH باعث میشود کلیهها در شب ادرار کمتری تولید کنند.
اختلالات خواب
راه رفتن در خواب و آپنه خواب نیز میتوانند منجر به شبادراری شوند. آپنه خواب باعث اختلال تنفس و در نتیجه کمبود اکسیژن میشود، همین امر میتواند عامل تولید ادرار بیشتر توسط کلیهها در شب باشد. شبادراری میتواند نشانهای از ابتلای فرزندمان به آپنه خواب باشد. علائم دیگر آپنه خواب عبارتند از: خروپف، تنفس از دهان، عفونت گوش و سینوس، خشکی دهان در صبح و خواب آلودگی طی روز.
استرس
گاهی اوقات استرس میتواند منجر به شبادراری شود و نگرانی در مورد خیس کردن خود در طول روز یا شب میتواند این مشکل را تشدید کند. استرسهایی که ممکن است بر کودک تأثیر بگذارد عبارتند از: نوزاد جدید در خانواده، تنها خوابیدن، جابجایی یا شروع مدرسه جدید، بحرانهای خانوادگی.
همه حقوق این وبسایت متعلق به داروسـازی دکتـر عبیدی است. © 1403
دیدگاه کاربران