تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
Medically Approvedداروسازی دکتر عبیدی / دانستنی های سلامتی / تنفسی / تأثیر استرس بر آسم و نحوه کنترل آسم
آنچه در این مطلب میخوانیم:
حتی اگر برای مدت کوتاهی با علائم آسم دستوپنجه نرم کرده باشیم، باید مراقبتهای مربوط به آن را رعایت کنیم. برای آگاهی از مراقبتهای لازم در زمان بیماری آسم میتوانیم با پزشک، متخصص آسم یا افرادی که دچار آسم هستند مشورت کنیم.
طبیعی است که سرفه مداوم، خلط گلو، خسخس سینه و تنگی نفس، باعث اضطراب و دستپاچگی شود. بنابراین آسم میتواند استرس شدید ایجاد کند. از طرف دیگر، استرس نیز باعث بروز علائم آسم شده و با سبک زندگی امروز سطح استرس افزایش پیدا کرده است. اما خوب است بدانیم که ما با مراقبت صحیح میتوانیم فعالیتهای خود را ادامه داده و کارهایی که از انجام آنها لذت میبریم را انجام دهیم.
بیشتر بخوانید : آسم در بارداری
برخی افراد در دوران پراسترس زندگی متوجه علائم آسم در خود میشوند. این افراد با تشدید خسخس سینه و سرفه، اضطراب بیشتری را تجربه میکنند. متأسفانه اضطراب و استرس بالا در این افراد منجر به تشدید علائم آسم میشود. کسب اطلاعات بیشتر درباره تأثیر استرس بر آسم و مشورت با پزشک به کنترل بهتر آسم کمک میکند. همچنین میتوان برای کنترل استرس و اضطراب به مشاور و روانشناس مراجعه کرده تا علائم آسم را کنترل کرد.
گرچه استرس نمیتواند علت ایجاد بیماری آسم باشد، ولی ارتباط تنگاتنگی با آن دارد. آسم باعث بروز استرس میشود و استرس کنترل آسم را دشوارتر میکند. حتی استرس روزانه نیز میتواند علائم آسم ما را بدتر کند. توانایی کنترل واکنش استرسی برای کاهش علائم آسم از اهمیت بالایی برخوردار است. با داشتن برنامه دقیق روزانه و اختصاص زمان کافی برای کارها، میتوانیک بدون فشار و نگرانی فعالیتهای روزانه خود را انجام دهیم.
بیتوجهی به مشکلات تنفسی، تأثیر استرس بر آسم را افزایش میدهد. بهطوریکه ممکن است ما را با تنگی نفس و مشکلات زیر مواجه کند:
برای جلوگیری از تأثیر استرس بر آسم، مدیریت استرس و واکنشهای هیجانی را بیاموزیم. به این ترتیب میتوانیم با کنترل صحیح استرس مشکلات تنفسی ناشی از آن را به حداقل برسانیم.
داشتن حامی هنگام حمله آسم از اهمیت بالایی برخوردار است. اطرافیان ما مانند اعضای خانواده، دوستان و همکاران میتوانند در این زمینه به ما کمک کنند. این افراد باید بدانند که هنگام مواجهه با حمله شدید آسم چه میتوان کرد. همچنین لازم است به آنها اطمینان دهیم که میتوانیم آسم خود را مدیریت و کنترل کنیم. در این زمینه میتوانیم از کمکهای حامیان آسم در جامعه یا افرادی که خود دچار آسم هستند بهرهمند شویم. معمولاً مشورت با دیگران بخشی از استرس را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید: علائم آسم کودکان چیست و چگونه آن را کنترل کنیم؟
آسم و سیگار بههیچعنوان با هم سازگار نیستند. اگر دچار آسم هستیم و سیگار میکشیم، باید با پزشک در مورد روشهای ترک سیگار مشورت کنیم. سیگار کشیدن علائم آسم مانند سرفه خشک، خلط سینه و خس خس سینه را تشدید میکند. علاوه بر این، خطر ابتلا به سرطان ریه، سرطان گلو، آمفیزم (بیماری ریوی)، بیماریهای قلبی، فشار خون بالا، زخم معده و مشکلات لثه را افزایش میدهد. داروهای جدید برای ترک سیگار دو تا سه برابر مؤثرتر از آدامسهای نیکوتین هستند. با نسخه پزشک میتوانیم این داروها را دریافت کنیم. خوب است بدانیم که ترک سیگار موجب افزایش عمر و کاهش نیاز به درمانهای دارویی برای کنترل آسم و دیگر بیماریها نیز میشود.
ارتباط علمی داروسازی دکتر عبیدی با کادر درمانی بهداشتی کشور گزینهای است که در نهایت منجر به ارائه راهکارهای درمانی بهتر و ارتقاء سطح سلامت جامعه میشود. بخش علمی وبسایت ویژه پزشکان، داروسازان، پرستاران و سایر اعضای محترم کادر درمانی بهداشتی در حال آمادهسازی است. به زودی در این بخش با مطالب علمی گردآوری شده از منابع علمی معتبر جهان در خدمت شما فرهیختگان گرامی خواهیم بود.