تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
Medically Approvedداروسازی دکتر عبیدی / دانستنی های سلامتی / آلرژی / همه آنچه باید در مورد آلرژی به بادامزمینی بدانیم
آنچه در این مطلب میخوانیم:
بادامزمینی که به عنوان یک میانوعده بسیار عالی به شمار میآید میتواند باعث بروز بسیاری از واکنشهای آلرژیک در کودکان و بزرگسالان شود. شاید به نظر ترسناک بیاید که بدانیم مقدار بسیار کمی از بادام زمینی میتواند باعث بروز چه حساسیتهای شدیدی شود. اما میتوانیم با افزایش آگاهی خود نسبت به این ماده غذایی و اجتناب از خوردن آن، شدت خطر بروز حساسیت و علائم آن را کاهش دهیم.
حساسیت بادام زمینی زیرمجموعه حساسیت غذایی است و علائم واکنشهای آلرژیک به بادام زمینی معمولاً در عرض همان چند دقیقهای که در معرض آن قرار میگیریم شروع میشود. برخی از علائم حساسیت به بادام زمینی عبارتاند از:
آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک بسیار خطرناک است که نیاز به درمان کاملاً اورژانسی دارد. بادام زمینی یکی از شایعترین علل بروز آنافیلاکسی است که میتواند بر روی تمام قسمتهای بدن تأثیر بگذارد.
در صورت ابتلا به آلرژی یا آسم و یا داشتن سابقه خانوادگی واکنش آنافیلاکسی با احتمال بسیار بالایی رخ میدهد.
در صورت رخداد آنافیلاکسی حتما بایستی با اورژانس تماس بگیریم حتی اگر احساس کنیم حالمان رو به بهبود است هم هنوز نیاز به مراقبتهای اورژانسی داریم؛ زیرا ممکن است واکنش دیگری با تأخیر اتفاق افتد.
نشانههای حمله آنافیلاکسی عبارتند از:
برای تشخیص اینکه به بادام زمینی حساسیت داریم و یا خیر، پزشک از ما میخواهد که در دفتر یادداشت تمامی عادات غذایی خود را بنویسیم. با انجام این کار پزشک میتواند با بررسی مواد غذایی مصرف شده نشانههای آلرژیک به هر یک از آنها را تشخیص دهد.
اگر ما هیچ واکنش شدیدی نداشته باشیم، ممکن است پزشک از ما بخواهد به مدت حداقل دو هفته از خوردن بادام زمینی پرهیز کنیم و سپس بعد از این مدت زمان مقداری بادام زمینی بخوریم تا مشاهده کنیم آیا واکنش آلرژیکی به آن داریم و یا خیر.
در زمان خرید به برچسب محصولات غذایی دقت نماییم و از فقدان بادام زمینی در ترکیبات آن محصول غذایی اطمینان حاصل کنیم.
آسانترین راهحل برای جلوگیری از آلرژی به بادام زمینی و واکنشهای آلرژیک آن اجتناب و دوری کامل از بادامزمینی است. اما به دلیل آنکه بادامزمینی ماده غذایی رایجی است بهطور کامل نمیتوان از آن دوری کرد. پس باید بدانیم که در زمان بروز واکنش آلرژیک خطرناک چگونه با سرعت عمل کنیم.
حساسیت به بادامزمینی معمولاً برای اکثر افراد بهطور مادامالعمر خواهد بود، اما تحقیقات نشان میدهد که در حدود 20 درصد از کودکان مبتلا به آلرژی در نهایت میتوانند به آن غلبه کنند.
ارتباط علمی داروسازی دکتر عبیدی با کادر درمانی بهداشتی کشور گزینهای است که در نهایت منجر به ارائه راهکارهای درمانی بهتر و ارتقاء سطح سلامت جامعه میشود. بخش علمی وبسایت ویژه پزشکان، داروسازان، پرستاران و سایر اعضای محترم کادر درمانی بهداشتی در حال آمادهسازی است. به زودی در این بخش با مطالب علمی گردآوری شده از منابع علمی معتبر جهان در خدمت شما فرهیختگان گرامی خواهیم بود.
خیلی مطالب مهم و عالی بود تشکر