همهچیز درباره سندرم پیش از قاعدگی
در این مطلب از سیات دکتر عبیدی به بررسی سندرم پیش از قاعدگی (PMS) پرداختهایم و علائم، روشهای درمان و راههای تشخیص آن را بررسی کردهایم.
تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
فرزندم را کجا بخوابانم؟
برخی از والدین ترجیح میدهند فرزند کوچک خود را در تختخواب خود بخوابانند. بعضیها بهقدری نسبت به این مساله حساس هستند که میگویند کودک فقط باید در تختخواب والدینش بخوابد. اما برخی از والدین نسبت به جدی بودن خطرات اشتراک تختخواب آگاهند. در این نوشتار درباره مزایا و معایب حالتهای مختلف برای خواب کودک صحبت میکنیم.
بدیهی است که یکی از حالتها، خوابیدن کودک در اتاق جداست، اما وقتی صحبت از اشتراک است با دو حالت روبهرو هستیم:
مطالعات علمی نشان میدهد که اشتراک تختخواب با کودک، فواید زیر را به همراه دارد:
اشتراک تختخواب در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی با مرگ و میر بیشتر نوزادان همراه است. در کشورهای آسیایی اشتراک تختخواب با افزایش این آمار همراه نیست. علت این تفاوت آماری، استفاده از لوازم خواب متفاوت از جنس مختلف و شاید نکات دیگر فرهنگی است که شناخت آنها به تحقیقات جامعهشناسی عمیق و گسترده نیاز دارد.
به هر حال، اشتراک تختخواب با افزایش احتمال خفگی، گیر افتادن و مرگ ناگهانی نوزاد همراه است. این خطر بهخصوص برای کودکان در سه ماهه نخست زندگی بیشتر است. اگر کودک در تختخواب والدین میخوابد، باید به نکات زیر دقت شود:
گزارشهای خفگی کودکان بین 4 تا 12 ماهگی در تخت والدین نشان میدهد که لوازم خواب نرم مانند پتو یا بالش بیشترین نقش را در وقوع این حوادث دارند. کودک باید همواره به پشت، بدون بالش، روی یک تشک سفت خوابانده شود.
علاوه بر خطراتی که متوجه کودک است، پدر و مادر هم هنگام استفاده از تختخواب اشتراکی مشکلاتی را تجربه میکنند. والدینی که در تختخواب مشترک با کودک میخوابند ممکن است نتوانند خواب خوب و عمیقی را تجربه کنند. از سوی دیگر، کودکی که عادت میکند کنار والدین بخوابد، در آینده بهسختی میتواند تنها بخوابد. چنین کودکی بیدار میماند تا والدین بخوابند و این امر مشکلات خاص خود را بهوجود میآورد.
برخی از والدین نه اتاق جدا را میپسندند و نه تخت مشترک را. راهکار این دسته از والدین استفاده از تخت جدا در اتاق خواب خودشان است. بدین ترتیب هم از خطرهای ناشی از خوابیدن کودک در تخت والدین پرهیز میشود، هم راحتی شیر دادن به کودک و لذت بردن از دیدن او به قوت خود باقی میماند. میتوان تخت کودک را تا حد امکان به تخت والدین نزدیک کرد یا حتی چسباند. در نهایت، هر پدر و مادری بر پایه شرایط خود با توجه به مزایا و معایب هر روش، بهترین محل خواب را برای کودک خود برمیگزینند.
اگر به هر دلیل تصمیم بگیریم که کودک را در تختخواب خود بخوابانیم، بهتر است برای کاهش خطرات به نکات زیر توجه کنیم:
شواهد موجود نشان میدهد بهتر است تا 6 ماهگی کودک در اتاق والدین بخوابد.
بهترین وقت برای جدا کردن اتاق کودک یک سالگی است.
همه حقوق این وبسایت متعلق به داروسـازی دکتـر عبیدی است. © 1403
دیدگاه کاربران