سرفه خشک چیست؟

بیشتر افراد هنگام سرماخوردگی یا آنفولانزا دچار سرفه می‌شوند که معمولاً چند روز طول کشیده و پس از مدتی که بیمار بهبود یافت، این سرفه‌ها نیز قطع می‌شود. اما ممکن است در شرایطی این سرفه‌ها قطع نشود که اثر نامطلوبی بر کیفیت زندگی شخص می‌گذارد.

اگر شما به سرفه خشک مزمن (سرفه‌ای که حداقل سه هفته طول کشیده است) مبتلا هستید، ممکن است این مسئله یکی از نشانه‌های آسم یا آلرژی باشد. اگر متوجه این مسئله شدید که در بعضی از شرایط محیطی یا در طول بعضی از فصل‌ها سرفه بیشتری دارید، ممکن است سرفه شما در اثر آلرژی باشد. در این مواقع ممکن است پس از مدتی، دیگر نشانه‌های آلرژی نیز نمایان شود. به‌عنوان‌مثال تب یونجه یا همان رینیت آلرژیک (حساسیت فصلی) می‌تواند باعث عطسه، آبریزش بینی و گرفتگی بینی، خارش چشم، خارش پوست، خارش بینی و سرفه خشک شود.

سرفه درواقع واکنش سیستم دفاعی بدن به آلرژن‌ها یا عوامل محرک آلرژی است. از طرفی بیماری آسم نیز ممکن است باعث سرفه خشک شود. در این حالت، اگر علاوه بر سرفه خشک نشانه‌های دیگری مثل خس‌خس سینه، تنگی نفس یا فشار در قفسه سینه خود حس می‌کنید، ممکن است مبتلا به آسم باشید.

درمان سرفه خشک

برای درمان سرفه خشک، ابتدا نیاز است تا عامل یا بیماری به وجود آورنده آن را شناسایی کنید.اگر شما مبتلا به سرفه خشک هستید و احتمال می‌دهید که سرفه خشک یکی از نشانه‌های آسم یا آلرژی است، بسیار ضروری است تا به متخصص مراجعه کرده و تحت بررسی‌های لازم قرار بگیرید. اگر تشخیص آلرژی برای شما محتمل باشد ممکن است پزشک برای شناسایی عوامل محرک آلرژی انجام تست پوستی آلرژی را برایتان در نظر بگیرد. متخصص آلرژی ممکن است در بعضی از شرایط، آزمایش خون را نیز انجام دهد. آزمایش‌های تنفسی نیز در تشخیص بیماری آسم نقش مؤثری دارد. این آزمایش‌ها در کنار سابقه پزشکی شما به متخصص آلرژی کمک می‌کند تا برنامه درمانی مناسبی را برای کاهش علائم تنظیم کند.

در 90 درصد مواقع سرفه خشک در اثر یکی از بیماری‌های زیر به وجود آمده است:

اگر با مشورت متخصص آلرژی مشخص شد که سرفه خشک ناشی از این بیماری‌ها نیست، نیاز است تا با انجام آزمایش‌های بیشتر عامل سرفه خشک را بیابید.