تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
Medically Approvedداروسازی دکتر عبیدی / دانستنی های سلامتی / سرطان / تغذیه در طول درمان سرطان
هنگام درمان سرطان، داشتن تغذیه مناسب مساله مهمی است که باید مدنظر قرار دهیم. مصرف غذاهای سالم قبل، حین و بعد از درمان میتواند به ما کمک کند احساس بهتری داشته باشیم و قویتر بمانیم. اما سرطان و درمان آن گاهی اوقات مشکلاتی ایجاد میکند که باعث سخت شدن غذا خوردن میشود. هرچند همه افراد مبتلا به سرطان عوارض جانبی گوارشی را تجربه نمیکنند، اما این اطلاعات میتواند به ما کمک کند در صورت بروز و ظهور این عوارض، آنها را مدیریت کنیم.
ما باید سعی کنیم خوب غذا بخوریم، چرا که رژیم غذایی سالم به بدن ما کمک میکند تا بهترین عملکرد را داشته باشد. در صورت ابتلا به سرطان، داشتن تغذیه مناسب اهمیت بیشتری پیدا میکند، زیرا به ما کمک میکند تا برای حفظ انرژی و عملکرد طبیعی سیستم ایمنی، ذخایر کافی داشته باشیم. رژیم غذایی سالم میتواند از تخریب بافتهای بدن جلوگیری کند. افرادی که تغذیه مناسبی دارند بهتر میتوانند عوارض جانبی درمان را تحمل کنند، و حتی ممکن است بتوانند دوزهای بالاتری از داروهای خاصی را تحمل کنند. علاوه بر این برخی از درمانهای سرطان در افرادی که تغذیه مناسبی دارند و کالری و پروتئین کافی دریافت میکنند، اثربخشی بهتری دارد.
برای داشتن تغذیه مناسب میتوانیم این راهکارها را امتحان کنیم:
باید در زمینه محدویتهای رژیم غذایی و نکاتی که باید طی دوره درمان و پس از آن رعایت کنیم با پزشک خود مشورت نماییم. بهتر است مسائل و نگرانیهای خود را با تیم درمانی درمیان بگذاریم و برای مشاوره با متخصص تغذیه از آنها راهنمایی بخواهیم. گاهی اوقات برای دریافت مایعات، پروتئین و کالری اضافی مورد نیاز، تغییر رژیم غذایی ضروری است.
بیشتر بخوانید: سرطان چیست ؟ انواع، علت، علائم، تشخیص و درمان سرطان
طی دوره درمان سرطان، بدن اغلب به کالری و پروتئین اضافی نیاز دارد تا به ما کمک کند ضمن حفظ وزن، در اسرع وقت بهبود پیدا کنیم. اگر وزنمان کاهش پیدا کرد، استفاده از میان وعدهها میتواند به ما در رفع نیازهای تغذیهای، حفظ قدرت و انرژی و داشتن احساس بهتر کمک کند. طی درمان ممکن است ناچار شویم برای رفع ضعف و احساس گرسنگی از تنقلاتی استفاده کنیم که شاید کمتر جزء منابع انرژی سالم به حساب بیایند. باید به خاطر داشته باشیم که این کار تنها برای مدت کوتاهی مجاز است و پس از برطرف شدن عوارض جانبی باید از رژیم غذایی سالمتری استفاده کنیم.
میتوانیم این راهکارها را برای سهولت در افزودن میان وعدهها به برنامه روزانه خود امتحان کنیم:
غذاهای پرپروتئین
محصولات لبنی:
تخم مرغ:
گوشت، مرغ و ماهی:
حبوبات و آجیل:
بیشتر بخوانید: علائم سرطان معده و دلایل به وجود آمدن آن چیست؟
فعالیت جسمی را فراموش نکنیم
فعالیت بدنی فواید زیادی دارد، از جمله:
بنابراین، در صورتی که قبلاً سابقه ورزش کردن نداشتهایم، باید با پزشک خود در مورد هدف حداقل 150 تا 300 دقیقه در هفته فعالیت جسمی با شدت متوسط، مانند پیادهروی، مشورت کنیم. در صورت تأیید پزشک، میتوانیم با شروع از 5 تا 10 دقیقه در روز و به تدریج به هدف 300 دقیقه در هفته برسیم.
باید به بدن خود توجه و در صورت نیاز، استراحت کنیم.
منابع: American Cancer Society medical
IR-0623-ABD-8294-AS
ارتباط علمی داروسازی دکتر عبیدی با کادر درمانی بهداشتی کشور گزینهای است که در نهایت منجر به ارائه راهکارهای درمانی بهتر و ارتقاء سطح سلامت جامعه میشود. بخش علمی وبسایت ویژه پزشکان، داروسازان، پرستاران و سایر اعضای محترم کادر درمانی بهداشتی در حال آمادهسازی است. به زودی در این بخش با مطالب علمی گردآوری شده از منابع علمی معتبر جهان در خدمت شما فرهیختگان گرامی خواهیم بود.