کمکهای اولیه در حملههای تشنج
اگر یکی از عزیزانمان دچار تشنج یا حمله صرع شد، باید چکار کنیم؟ چه کارهایی را نباید انجام دهیم؟ با مقاله کمکهای اولیه در صرع و تشنج با ما همراه باشید.
تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
بیماری آلزایمر یک اختلال مغزی غیرقابل بازگشت مرتبط با افزایش سن است که به مرور ایجاد میشود. علائم این بیماری در ابتدا ممکن است با تغییرات طبیعی حافظه، که گاهی با روند پیری رخ میدهند، اشتباه گرفته شوند. با این حال آلزایمر به تدریج منجر به تغییرات رفتاری و شخصیتی، کاهش تواناییهای شناختی و در نهایت از دست دادن شدید عملکرد ذهنی میشود. بروز این اختلالات با پیشرفت آسیب ارتباطات سلولهای عصبی (نورونها) خاصی در مغز و مرگ آنها مرتبط است.
آلزایمر شایعترین علت زوال عقل در افراد 65 ساله و بالاتر است.
علائم بیماری آلزایمر طی چندین سال به آهستگی پیشرفت میکنند. گاهی اوقات ممکن است این علائم با نشانههای سایر بیماریها اشتباه گرفته شوند و یا در ابتدا در زمینه افزایش سن توجیه شوند.
سرعت پیشرفت علائم در هر فرد متفاوت است. در برخی موارد، بیماریهای دیگر، مانند عفونتها یا سکته مغزی، یا مصرف برخی داروها میتوانند علائم بیماری را تشدید کنند.
در صورتی که علائم فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به سرعت بدتر شود، باید جهت مدیریت بیماری با پزشک مشورت کنیم، زیرا ممکن علت تشدید علائم، قابل رفع باشد.
به طور کلی علائم بیماری آلزایمردر 3 مرحله اصلی توصیف میشوند.
در مراحل شدید بیماری آلزایمر، فرد ممکن است نیاز به مراقبت و کمک تمام وقت برای غذا خوردن، حرکت کردن و انجام امور شخصی داشته باشد.
تصور بر این است که بیماری آلزایمر ناشی از موارد زیر باشد:
اگرچه هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث بیماری آلزایمر میشود، اما عوامل خطر متعددی برای افزایش احتمال ابتلا به این بیماری شناخته شده است:
اگر در مورد حافظه خود یا در برنامهریزی و سازماندهی امور نگرانی یا مشکلی داریم و یا اگر در مورد اعضای خانواده خود نگران هستیم بهتر است به پزشک مراجعه کنیم.
تشخیص دقیق و به موقع بهترین فرصت را برای برنامهریزی برای آینده و همچنین دسترسی به درمانها و حمایتهای کمک کننده به ما میدهد.
باید به خاطر داشته باشیم که اختلال حافظه تنها ناشی از زوال عقل نیست، بلکه میتواند ناشی از موارد زیر باشد:
پزشک میتواند با انجام معاینه و بررسیهای لازم علت علائم را تشخیص دهد.
بیشتر بخوانید: مواد معدنی مورد نیاز بدن چیست؟
در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. اما داروهایی وجود دارند که میتوانند به طور موقت علائم بیماری را کاهش دهند.
از آنجایی که علت دقیق بیماری آلزایمر هنوز ناشناخته است، هیچ راه قطعی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد. اما داشتن سبک زندگی سالم میتواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک کند.
از آنجایی که بیماریهای قلبی عروقی با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل عروقی مرتبط هستند، ممکن است بتوانیم با انجام اقداماتی برای بهبود سلامت قلبی عروقی خود، خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهیم. این اقدامات شامل موارد زیر است:
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد میزان زوال عقل در افرادی که در طول زندگی خود از نظر ذهنی و اجتماعی فعال هستند، کمتر است. کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر انواع زوال عقل ممکن است با موارد زیر امکان پذیر باشد:
منابع: NIH National Institute of Neurological Disorders and Stroke , National Health Service
IR-0923-ABD-8748-AS
همه حقوق این وبسایت متعلق به داروسـازی دکتـر عبیدی است. © 1403
دیدگاه کاربران