نقش ویتامینهای A و D و DHA در رشد و تکامل جسمی و مغزی کودکان
دریافت میزان کافی از ریزمغذیهای ضروری برای بدن، از جمله ویتامینها و مواد معدنی، نقش مهمی در رشد، تکامل و...
تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
آبریزشبینی یکی از شایعترین مشکلاتی است که میتواند کودکان را در ردههای سنی متفاوت درگیر و کیفیت زندگی آنها و والدینشان را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله به موضوع آبریزش بینی در کودکان، دلایل اصلی بروز و نکات مهم مرتبط با کنترل آن اشاره خواهیم نمود.
آبریزشبینی یا رینوره، یکی از علائم رایج در بسیاری از بیماریهای دوران کودکی است که معمولا به دنبال التهاب بافت و عروق حفره بینی و به صورت خارج شدن ترشحات مخاطی یکطرفه یا دوطرفه (رنگی یا بیرنگ) خود را نشان میدهد. آبریزش بینی در کودکان معمولا خود محدودشونده است اما در صورتی که بیش از ده روز طول بکشد و یا کودک همزمان با آن دچار تب شود، مراجعه به پزشک متخصص الزامی میشود.
آبریزشبینی در طولانیمدت میتواند به کاهش کیفیت خواب، اختلال در انجام فعالیتهای روزانه و درگیری سایر قسمتهای سر و گردن کودک از جمله حلق و گوش منجر شود، درنتیجه کنترل بهموقع و بهینه آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
آبریزشبینی در کودکان میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد، از یک سرماخوردگی یا آلرژی ساده گرفته تا بیماریهای عفونی تنفسی. تشخیص علت اصلی آبریزشبینی و پیدا کردن موثرترین راه درمان برای آن برای بیشتر والدین دشوار است، اما مشاوره گرفتن از یک پزشک متخصص اطفال میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
از دلایل اصلی بروز آبریزشبینی در کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
علائمی که ممکن است به صورت همزمان با آبریزش بینی در کودکان بروز پیدا کنند عبارتند از:
به خاطر داشته باشید اکثر کودکان و نوزادان که دچار آبریزشبینی هستند، معمولا به صورت خود محدودشونده و بدون دریافت درمان دارویی بهبود پیدا میکنند. انجام فعالیتهای زیر نیز میتواند منجر به بهبود سریعتر آبریزش بینی شود.
در 40 درصد موارد، علت بروز آبریزشبینی، آلرژی است، به همین دلیل استفاده از داروهای ضدحساسیت (آنتی هیستامینها) بر اساس دستور پزشک متخصص میتواند به بهبود سریعتر و بالا بردن کیفیت زندگی کودک کمک کند.
در صورتی که آبریزشبینی کودک بیش از ده روز طول بکشد و یا علائمی همچون التهاب گرههای لنفاوی، تب و سرفه، همزمان با آبریزش بینی دیده شوند، لازم است جهت بررسی دقیقتر و کنترل بهینه علائم به متخصص اطفال مراجعه شود. در صورتی که التهاب و گرفتگیبینی شدید بوده و عوامل باکتریال در بروز علائم کودک نقش داشته باشند، پزشک ممکن است در کنار آنتی هیستامینها، از کورتونهای استنشاقی و یا آنتی بیوتیکها برای کنترل بهتر علائم استفاده کند.
در اکثر مواقع آبریزشبینی در کودکان مشکلی جدی بهشمار نمیآید اما عدم کنترل بهموقع آبریزشبینی میتواند به کاهش کیفیت خواب و اختلال در انجام فعالیتهای روزانه کودک منجر شود. همچنین آبریزش بینی در طولانی مدت موجب درگیری سایر قسمتهای مرتبط از جمله گوش و حلق کودک خواهد شد.
کودکان و نوزادانی که دچار رفلاکس یا بازگشت اسیدمعده هستند، ممکن است علائمی از جمله بیقراری، سرفه، خسخس و یا حتی آبریزشبینی از خود نشان دهند. بنابراین در صورتی که کودک یا نوزاد شما به صورت طولانیمدت (بیش از یک هفته) این علامتها را داشته باشد، لازم است جهت بررسی دقیقتر به پزشک متخصص اطفال مراجعه نمایید.در این کودکان علائمتنفسی معمولا به دنبال کنترل رفلاکس کودک برطرف خواهد شد.
IR-1225-ABD-1353-AS
منابع: parkside-hospital
همه حقوق این وبسایت متعلق به داروسـازی دکتـر عبیدی است. © 1403
دیدگاه کاربران