
زگیل تناسلی و علائم آن در زنان و مردان
زگیل تناسلی شباهتها و تفاوتهایی با تبخال تناسلی دارد. در این مقاله ضمن آشنایی با زگیل تناسلی، مهمترین تفاوتهای آن با تبخال تناسلی را بازگو مینماییم.
تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
شُش یا همان ریه نیز مانند هر عضو دیگر بدن ممکن است عفونت کند که به این عفونت، ذاتالریه یا سینه پهلو گفته میشود. عفونت ریه میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد، بهحدی که بیمار را به بیمارستان بکشاند. در ریه، هوا در نهایت وارد جایی میشود که کیسه هوایی نام دارد. هنگام بروز ذاتالریه برخی از این کیسههای هوایی با مایع چرکی پُر میشوند؛ بنابراین، نفس کشیدن برای بیمار سخت شده و اکسیژن کافی وارد خون نمیشود تا به همه نقاط بدن برسد. هر شخصی ممکن است دچار عفونت ریه شود، اما کودکان زیر ۲ سال و افراد بالای ۶۵ سال بیشتر از دیگران در معرض خطر عفونت ریه هستند زیرا دستگاه ایمنی بدن آنها قدرت کمتری برای مبارزه با میکروبها دارد.
عفونت ریه میتواند یک یا هر دو ریه را درگیر کند. نکته مهم اینجاست که برخی از مبتلایان به ذاتالریه از بیماری خود مطلع نیستند. به اصطلاح این افراد دچار «ذاتالریه متحرک» هستند و عامل عفونت را در محیط پراکنده میکنند. برخی عادات مانند استعمال دخانیات هم خطر بروز عفونت ریه را تشدید میکند.
باکتریها، ویروسها و قارچها میتوانند باعث ایجاد عفونت ریه شوند. شایعترین علل بروز ذاتالریه عبارتند از:
در ابتدا، علائم ذاتالریه مانند سرماخوردگی است و گاهی اوقات این موضوع فرآیند تشخیص عفونت ریه را دشوار میکند. زیرا همان میکروبی که سرماخوردگی را پدید آورده به ریه راه مییابد و سبب بروز ذاتالریه میشود. به این ترتیب، در حالی که علائم سرماخوردگی رو به بهبود بوده، وضع تغییر میکند و علائم تشدید شده و وخیمتر میشوند.
در عفونت ریه علاوه بر علائم سرماخوردگی، نشانههای زیر نیز قابل مشاهده است:
بنابراین، اگر سرماخوردگی تشدید شد و علائم فوق را مشاهده کردیم، در اسرع وقت به پزشک عمومی، یا داخلی یا عفونی مراجعه نماییم. پزشک ممکن است برای تشخیص بیماری، از ما بخواهد آزمایش خون یا تصویربرداری پزشکی (مانند رادیولوژی) انجام دهید.
شکی نیست که پزشک معالج پس از تشخیص بیماری، داروهای گوناگونی تجویز میکند که یکی از آنها ممکن است یک نوع آنتیبیوتیک باشد. در درمان ذاتالریه خوردن به موقع آنتیبیوتیک و فراموش نکردن حتی یک نوبت در ابتدای بیماری بسیار ضروری است. همچنین، برای مهار تب باید از تببُرهای مناسب استفاده کرد.
در کنار ادامه درمان دارویی کارهای زیر میتواند به ما کمک کند:
پاکیزگی را رعایت کنیم. دستهای خود را مرتب و بهخوبی بشوییم. هنگام سرفه، داخل آرنج را جلوی دهان بگیریم. جاهایی که زیاد لمس میکنیم مانند دستگیره یخچال را مرتب تمیز کنیم.
ممنون برای اطلاعات خیلی خوبتون