کسی از مهمانی رفتن بدش نمی‌آید. بیشتر ما دوست داریم مدتی را با اقوام و دوستان بگذرانیم و با هم گپ و گفت داشته باشیم.

با خواندن ادامه این نوشتار، خواهیم دید در شرایط کنونی که عفونت کرونا گسترش یافته است، این کار با چه خطراتی همراه است.

می‌دانیم که با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در سراسر جهان و خطراتی که عفونت کرونا به صورت غیرقابل پیش‌بینی برای  انسان‌ها پدید آورده است، رویدادهای بزرگ ورزشی و دینی مانند المپیک و حج دچار وقفه شده است، اما آیا گردهمایی‌های کوچک‌تر هم باید متوقف شوند؟

گردهمایی چیست و در شرایط شیوع ویروس کرونا چه خطراتی دارد؟

هر گاه عده‌ای از افراد دور هم جمع می‌شوند و مدتی را با هم در یک محیط می‌گذرانند، آن را گردهمایی می‌نامیم.

در شرایط کنونی که ویروس کرونا در جهان همه‌گیر شده است، امکان بالای سرایت این ویروس از افراد فاقد علامت (که تب یا سرفه ندارند یا بسیار خفیف است) و ماندگاری نسبتا بیشتر ویروس در محیط، تغییراتی در سبک زندگی را می‌طلبد.

هدف از این تغییرات چیست؟ عفونت با ویروس کرونا درصد غیرمنتظره‎ای از افراد را راهی بیمارستان می‌نماید.

شدت علائم برخی از افراد به‌قدری زیاد است که باید آنها را در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) بستری و از دستگاه‌های تنفس مصنوعی برای آنها استفاده کرد.

آیا مراکز درمانی شهر ما کشش این حجم بیماران را دارد؟

پاسخ به این پرسش تقریبا در همه نقاط دنیا منفی است.

در نظر بگیرید در یک مهمانی یک نفر ناقل بی‌علامت ویروس کرونا باشد. هرچه تعداد افراد بیشتر باشد یا مدت زمان این مهمانی طولانی‌تر، افراد بیشتری با ویروس کرونا آلوده می‌شوند.

متاسفانه این ویروس می‌تواند همه افراد از همه سنین را درگیر کند و با وجود این که به نظر می‌رسد احتمال بروز علائم شدید در برخی افراد خاص بیشتر است، اما رفتار این ویروس اصلا قابل پیش‌بینی نیست.

وقتی تعداد زیادی از افراد در یک محله یا یک شهر پس از یک گردهمایی دچار عفونت کرونا شوند، طبیعی است که تعداد بیشتری از افراد برای مداوا راهی بیمارستانی می‌شوند که از قبل همه توانش را برای درمان بیماران کرونا صرف کرده و پزشکان و پرستاران آن، بی‌وقفه و بی‌استراحت در حال خدمت هستند.

اکنون این تصمیم با ماست: آیا برگزاری این گردهمایی واجب است؟

تندرستی تک تک افراد مهم است. پیش از هر گردهمایی فکر کنیم که پس از آن ممکن است هر یک از مدعوین از یک فرد ناقل بدون علامت مبتلا شود.

آیا به خطر انداختن سلامتی حتی یک نفر ارزش دارد که این گردهمایی برگزار شود؟

این پرسشی است که هر میزبان و هر میهمان شخصا باید به آن پاسخ دهد.

با به تاخیر انداختن هر گردهمایی به موارد زیر کمک می‌کنیم:

  • کاهش واگیر و سرعت گسترش عفونت کرونا در جامعه محلی و در نهایت کشور
  • تندرستی و نجات جان انسان‌های بیشتر تا زمان تایید شدن درمان و واکسن اختصاصی این بیماری

 

در دورهمی و گردهمایی ضروری چه نکاتی را رعایت کنیم؟

شستن دست‌ها مهم‌ترین نکته‌ای است که باید رعایت شود. ضروری است همه شرکت‌کنندگان مرتب دست‌های خود را با صابون بشویند.

کسانی که تب یا سرفه و عطسه دارند، در گردهمایی حضور فیزیکی نداشته باشند. اگر کسی در بین حاضرین سرفه یا عطسه کرد، هم خود فرد و هم دیگران جلوی دهان و بینی خود را با دستمال یا داخل آرنج بپوشانند. دستمال باید سریع در سطل زباله دردار انداخته شود.

میزبان باید شماره‌های تماس لازم را داشته باشد تا اگر کسی دچار مشکل پزشکی شد به مرکز درمانی فرستاده شود. میزبان باید فهرستی از اسامی همه شرکت‌کنندگان داشته باشد که اگر در روزهای بعد کسی دچار عفونت کرونا شد، برای پیگیری پزشکی اسامی همه افراد در اختیار مسوولین بهداشتی قرار گیرد.

تا حد ممکن تعداد حضار به حداقل کاهش یابد و اگر امکان دارد بیشتر افراد از راه تماس تلفنی یا تصویری در گردهمایی شرکت کنند.

منبع: World Health Organization