تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
Medically Approvedداروسازی دکتر عبیدی / دانستنی های سلامتی / سرماخوردگی / علائم و نشانه های کرونا – تفاوت سرماخوردگی و کرونا
آنچه در این مطلب میخوانیم:
وقتی در اواخر سال میلادی 2019 ویروس خطرناک کرونا برای نخستین بار در چین شناخته شد، شاید کسی گمان نمیکرد که این ویروس باعث ایجاد همهگیری در سطح جهان شود و تا فصل شیوع سرماخوردگی طول بکشد.
اکنون که این ویروس همچنان در همه جهان شیوع فراوان دارد و فصل سرماخوردگی در نیمکره شمالی زمین آغاز شده است، برخی پرسشها درباره شباهتها و تفاوتهای سرماخوردگی و عفونت کرونا در ذهن ما وجود دارد که در این نوشتار به آنها میپردازیم.
ابتلا به ویروس کرونا در برخی افراد بدون علامت است یا علائم بسیار خفیف دارد. بقیه افراد علائمی مانند تب، سرفه خشک و خستگی را نشان میدهند. بیشتر افراد پس از ابتلا به عفونت کرونا، با استراحت در منزل بهبود مییابند. درصد کمی از مبتلایان دچار علائم جدی، مانند مشکلات تنفسی شدید میشوند و باید در بیمارستان بستری گردند.
بیشتر افراد با شنیدن COVID-۱۹، علائمی مانند سرفه خشک و تب بالا را تصور میکنند. اما تحقیقات جدید در چین نشان میدهد که مواردی از COVID-۱۹ فقط با علائم گوارشی ظاهر میشوند.
اسهال و سایر علائم گوارشی مثل تهوع، استفراغ و بیاشتهایی، تنها علامت در حدود یک چهارم از بیماران موارد خفیف COVID-۱۹ در این مطالعه جدید بوده است. این دسته از بیماران، دیرتر از بیماران با علائم تنفسی به دنبال مراقبتهای پزشکی بودهاند.
یک تیم از بیمارستان اتحادیه و کالج پزشکی Tongji در ووهانِ چین اظهار داشتهاند که عدم شناسایی زودهنگام این بیماران ممکن است منجر به انتقال ناخواسته بیماری از طریق بیماران سرپایی با بیماری خفیف شود. بیمارانی که هنوز تشخیص داده نشدهاند و از توانایی خود برای آلوده کردن دیگران آگاهی ندارند.
دکتر رابرت گلاتر، پزشک طب اورژانس در بیمارستان لنوکس هیل در شهر نیویورک بر این باور است که پزشکان فقط اکنون در حال یادگیری طیف متنوعی از علائم بیماران مبتلا به COVID-۱۹ هستند.
بر اساس صحبتهای دکتر گلاتر، متخصصان متوجه شدهاند که علائم گوارشی، حتی بدون سرفه، تب و مشکل تنفس ممکن است علائم اولیه بیماری باشد. خبر خوب این است که اکثر بیماران با علائم گوارشی به طور معمول بیماری خفیف دارند.
در مطالعه جدید، محققان ۲۰۶ بیمار مبتلا به نوع خفیف COVID-۱۹ را مورد بررسی قرار دادهاند. یک چهارم از این بیماران فقط علایم گوارشی داشتهاند و یک چهارم دیگر، علایم گوارشی و تنفسی را همزمان تجربه کردهاند. نیمی از بیماران تنها علایم تنفسی را از خود نشان دادهاند.
این مطالعه نشان میدهد تمام بیماران گوارشی اسهال داشتهاند و اسهال آنها بین یک تا ۱۴ روز طول کشیده است. به طور متوسط اسهال پنج روز و دفع مدفوع چهار بار در روز بوده است. محققان دریافتهاند كه حدود یك سوم بیماران با علامت گوارشی تب نداشتند.
بیماران با علائم گوارشی نسبت به بیماران با علائم تنفسی دیرتر به پزشک مراجعه میکنند. در بیماران COVID-۱۹ مبتلا به علائم گوارشی، مدت زمان شروع علائم و پاک شدن از ویروس کرونا طولانیتر است.
تیم چینی تأکید کردهاند که البته بیماریهای زیادی در جامعه وجود دارد که میتواند باعث علائم گوارشی شود و بیشتر موارد مشاهده شده از اسهال، تهوع، استفراغ یا بیاشتهایی ناشی از COVID-۱۹ نیست.
پزشکان لازم است علائم گوارشی حاد و جدید در بیمار با تماس احتمالی COVID-۱۹ را مشکوک در نظر گرفته و اقدامات تشخیصی لازم برای COVID-۱۹ را در نظر بگیرند.
خوب است بدانیم خانواده ویروس کرونا شامل انواع متعددی است. ویروسی که عفونت کرونا را به وجود میآورد، SARS-CoV-2 نام دارد. اما ویروسهای دیگری از خانواده کرونا هم ممکن است در ما باعث ایجاد سرماخوردگی با علائم خفیف تا متوسط شده باشند یا بشوند که ما چندان نگران آنها نیستیم.
ویروس کرونای خطرناک با نام SARS-CoV-2 در اثر جهش و تغییر در عوامل ژنتیک همان انواع قبلی ویروس کرونا پدید آمده است.
خوب است بدانیم 15 تا 30 درصد از موارد سرماخوردگی، توسط انواع قدیمی ویروسهای خانواده کرونا ایجاد میشوند. بیشتر موارد سرماخوردگی ناشی از سرایت خانوادهای از ویروسها با نام عمومی رینوویروس است.
درباره بیماری سرماخوردگی بیشتر بخوانیم.
بسیاری از علائم تنفسی عفونت کرونا و سرماخوردگی شبیه به هم هستند.
علائم سرماخوردگی به طور معمول ظرف مدت دو تا سه روز بعد از سرایت ویروس آغاز میشوند. این علائم شدت خفیف تا متوسط دارند و شامل موارد زیر هستند:
به طور معمول، علائم سرماخوردگی در 10 تا 14 روز به طور چشمگیری بهبود مییابند.
بروز علائم عفونت کرونا بین دو تا 14 روز پس از انتقال ویروس کرونا آغاز میشوند، خفیف تا شدید هستند و حتی ممکن است به مرگ منتهی شوند. علائم شایع عفونت کرونا عبارتند از:
خوب است بدانیم بیشتر مبتلایان به عفونت کرونا علائم خفیف تا متوسط دارند و با استراحت در منزل و درمانهای غیرنسخهای و بدون نیاز به مراجعه به مراکز درمانی بهبود مییابند. برای اطمینان بیشتر علائم خود را با شماره تلفن 4030 یا پزشک معالج خود در میان بگذاریم.
پیشگیری از سرماخوردگی مستلزم همان کارهایی است که برای پیشگیری از سرایت ویروس کرونا انجام میدهیم. مهمترین نکات پیشگیری از هر دو بیماری به طور عمده شامل موارد زیر میشوند:
خطرآفرینی بالقوه ویروس کرونا باعث شد در زمینه پیشگیری از سرایت آن اقدامات بیشتری هم به موارد بالا اضافه شود، مانند:
تا این لحظه، سرماخوردگی و عفونت کرونا هیچیک قابل درمان نیستند و باید علائم آنها را کنترل کنیم تا دوره خود را بگذرانند.
سینوزیت یکی از بیماریهایی است که علائم آن شبیه به عفونت با ویروس کروناست؛ از جمله گرفتگی بینی، تب و سرفه. در این نوشتار برای این که بتوانیم سینوزیت و عفونت کرونا را از هم تشخیص دهیم به بررسی تفاوتها و شباهتهای این دو بیماری میپردازیم.
پیش از هر چیز یادآوری میکنیم اگر با فردی مشکوک به عفونت کرونا تماس داشتهایم و هم اکنون علائمی شبیه آنفلوانزا در ما بروز یافته است، ضمن استراحت در منزل و تغذیه مناسب، حتما باید با شماره تلفن ۴۰۳۰ تماس بگیریم و از راهنماییهای تخصصی آنها استفاده نماییم.
در نوشتارهای پیشین به طور مفصل درباره سینوزیت حاد و سینوزیت مزمن نوشتهایم و اکنون به طور خلاصه به آن اشاره میکنیم.
سینوزیت به شرایطی گفته میشود که در آن لایه داخلی سینوسها (حفرههای موجود در استخوانهای گونه و جمجمه در اطراف بینی) ملتهب شده است.
علل مختلفی از جمله انواع عفونتها یا آلرژی میتوانند مسبب آن باشند.
شاید این روزها کمتر کسی باشد که درباره عفونت کرونا نداند. ما هم به طور مفصل در نوشتههای پیشین به این موضوع پرداختهایم.
یکی از انواع تازه ویروس کرونا با نام علمی SARS-CoV-۲ عامل ایجاد عفونت کروناست. این ویروس بیشتر باعث بیماری تنفسی و درگیری ریه میشود و با علائم شبهآنفلوانزای خود مانند تب و سرفه آغاز میگردد. در موارد شدید، فرد ممکن است مشکلات شدید تنفسی را هم تجربه کند. این بیماری میتواند زندگی مبتلایان را به طور جدی تهدید کند.
خوب است اشاره کنیم که بهترین راه پیشگیری از سرایت ویروس کرونا، شستشوی دستها با مایع شوینده دست یا صابون برای حداقل بیست ثانیه، خودداری از تماس دست آلوده با صورت و رعایت فاصله فیزیکی از سایر افراد است.
برای مقایسه عفونت کرونا با علائم سینوزیت، علائم هر دو مورد را در زیر بررسی میکنیم. مهمترین علائم عفونت کرونا که تا امروز شناخته شدهاند، عبارتند از:
اگر بخواهیم علائم سینوزیت را برشمریم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
بنا به گفته پزشکان، ویروس کرونا میتواند باعث ایجاد «عفونت دستگاه تنفسی فوقانی» شود. سینوسها هم مانند حلق و بینی یکی از اعضای دستگاه تنفسی فوقانی به شمار میروند. راههای تنفسی و ریه در مجموع دستگاه تنفسی تحتانی را شکل میدهند. اما در مجموع، تاکنون اطلاعات دقیقی وجود ندارد که بدانیم آیا ویروس کرونا ممکن است منجر به بروز سینوزیت شود یا خیر.
منبع: cooperhealth
منبع: Health.com
IR-1121-ABD-6197-WE
ارتباط علمی داروسازی دکتر عبیدی با کادر درمانی بهداشتی کشور گزینهای است که در نهایت منجر به ارائه راهکارهای درمانی بهتر و ارتقاء سطح سلامت جامعه میشود. بخش علمی وبسایت ویژه پزشکان، داروسازان، پرستاران و سایر اعضای محترم کادر درمانی بهداشتی در حال آمادهسازی است. به زودی در این بخش با مطالب علمی گردآوری شده از منابع علمی معتبر جهان در خدمت شما فرهیختگان گرامی خواهیم بود.
کرونای من با سردرد شروع شد. فکر می کردم سینوزیت گرفتم. دقیقا علایم سینوزیت رو داشت و بیشترین درد رو در ناحیه پیشانی داشتم. واقعا عذاب آور بود.
درود. از به اشتراک گذاری تجربه شخصی شما سپاسگزاریم
سلام من اکثر موارد بالا در سینوزیت و کرونا رو دارم
هم خلط میاد و هم استپ میشه نمیاد
گرفتگی بینی و تنگی نفس دارم چندین بار مراجعه کردم تا سرم و امپول میزنن تنگی نفس برطرف میشه بینی م باز میشه دوباره چند ساعت بعد شروع میشه
درود. به پزشک معالج اعتماد کنید و پس از پایان دوره درمان نتایج درمان و توقعات خود را با وی در میان بگذارید. پاینده باشید
با عرض سلام و خسته نباشید .
جناب آقای دکتر بنده پدرم یک روز و نصفی هست که گلوشون چرک کرده
آیا می شود گفت که کرونا دارن؟
اگر کرونا نیست یا نمی شود با قتعیت تصمیم گرفت با چه علائمی می توانیم با قطعیت بگیم که کورونا هست ؟
و پدرم مشکل قلبی ام دارن چه کار هایی برای مراقبت انجام دهیم
و دوره ی کورونا حدودا چند روزه است ؟
خیلی ممنون
درود. پیشنهاد ما این است که با پزشک در این مورد مشورت بفرمایید. پزشک پس از شنیدن شرححال و معاینه ممکن است آزمایش یا سایر اقدامات پاراکلینیکی درخواست نماید و بر پایه اطلاعات کامل پزشکی که به دست میآورد به تشخیص درست برسد و درمان مناسب را تجویز کند. تندرستی شما آرزوی ماست
من کرونا گرفتم ، امروز روز 4امم بود ، همه دردام تموم شده فقط درد گوش و گلو دارم.
میشه راهنمایی کنید که من داروویی باید استفاده کنم؟
درود. پزشک معالج تنها مرجع برای تجویز دارو در این مورد است با ایشان مشورت بفرمایید. پاینده باشید
سلام من دوروز اسهال گرفتم با بدن درد و گلودرد ویکم تب روز بعد این علائم کم شد رفت ولی الان آبریزش بینی شدید دارم احتمال داره که کرونا گرفته باشم
تشکر میکنم از ارائه این مطلب
من کرونا گرفتم فقط دو روز بدن درد داشتم الان بدنم درد نداره فقط قفسه سینم درد داره. ۵ روزه! من سابقه بیماری تنفسی دارم. یعنی بیماری تا کی پیشرفت میکنه؟ کی رو به بهبوده؟
دوره معمول بیماری کرونا بدون عارضه حدود سه هفته است. ولی در افراد مختلف با توجه به وضعیت شخص و شدت بیماری بطور قابل توجهی این دوره قابل تغییر است.