تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
Medically Approvedداروسازی دکتر عبیدی / دانستنی های سلامتی / عفونی / کرونا / علائم کرونا در کودکان و نوزادان
آنچه در این مطلب میخوانیم:
کودکان نیز مانند بزرگسالان، میتوانند در هر سنی به بیماری کووید-19 و عوارضِ ناشی از آن مبتلا شوند.
در حالی که احتمال ابتلای کودکان به کووید-19 به اندازه بزرگسالان است، کمتر احتمال دارد که کودکان به فرم شدید بیماری مبتلا شوند. تا 50 درصد از کودکان و نوجوانان ممکن است کووید-19 بدون علامت داشته باشند. با این حال، برخی از کودکان مبتلا به کووید-19 باید در بیمارستان بستری شوند، در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار گیرند یا زیر دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) قرار گیرند.
داشتن برخی از شرایط یا اختلالات ممکن است خطر ابتلای کودک به فرم شدید بیماری با کووید-19 را افزایش دهد، از جمله:
نوزادان زیر 1 سال ممکن است بیشتر از کودکانِ بزرگتر در معرض خطر ابتلا به فرم شدید بیماری کووید-19 باشند.
نوزادان تازه متولد شده ممکن است در حین زایمان یا در صورت تماس با افراد یا پرستارانِ مبتلا به بیماری پس از زایمان، به کووید-19 مبتلا شوند.
پس از زایمان، در صورت ابتلا به کووید-19 یا داشتن علائم کووید-19، باید هنگام مراقبت از نوزادِ خود از ماسکِ مناسب استفاده کنیم و دستهای خود را مرتبا بشوییم. نگه داشتن تخت نوزاد در کنار تخت مادر در زمانی که در بیمارستان هستیم مشکلی ندارد، اما در صورت امکان باید فاصله معقولی را با نوزاد خود حفظ کنیم. در صورت رعایت این اقدامات، خطر ابتلای نوزاد به کووید-19 کاهش مییابد. با این حال، در صورت ابتلا به فرم شدید بیماری، ممکن است لازم باشد به طور موقت از نوزاد خود جدا شویم.
بسته به شرایط، ممکن است نوزادان مبتلا به کووید-19 بدونِ علامت از بیمارستان به خانه فرستاده شوند. توصیه میشود مراقبان نوزاد برای محافظت از خود دائما ماسک داشته باشند و دستهای خود را بشویند. پیگیری مکرر با پزشکِ کودک، از طریق تماس تلفنی، ویزیت مجازی یا ویزیت در مطب، به مدت 14 روز ضروری است.
کودکان مبتلا به کووید-19 ممکن است علائم زیاد یا علائم خفیفی داشته باشند یا حتی بدون علامت باشند. شایعترین علائم کووید-19 در کودکان سرفه و تب است. سایر علائم و نشانههای احتمالی عبارتند از:
این علائم ممکن است 2 تا 14روز (به طور متوسط حدود 6 روز) پس از قرار گرفتن کودک در معرض ویروس ظاهر شود. معمولا این دوره در سویه اُمیکرون کوتاهتر است.
تشخیص اینکه فرزندمان به کووید-19 یا بیماری دیگری با علائم مشابه، مانند آنفلوآنزا یا تب یونجه، مبتلا شده است، دشوار است.
اگر کودک هر یک از علائم اصلی کووید-19 را دارد، حتی اگر خفیف باشد، باید در خانه بماند و تا پایان دوران قرنطینه (10 روز از شروع علائم) از تماس با افراد دیگر خودداری کند.
اگر فرزندمان مبتلا به کووید-19 باشد، میتواند افراد دیگر را حداقل تا 5 روز پس از شروع علائمش آلوده کند.
در صورت احتمال وجود ویروس کرونا در کودکان باید:
کودکان و نوزادان نیز ممکن است به دنبال ابتلا به کووید-19 دچار فرم شدید بیماری و ناخوشی شوند. به همین دلیل مراجعه به موقع به پزشک بسیار مهم است.
اگر فرزندمان شرایط زیر را داشته باشد باید بلافاصله به پزشک مراجعه نماییم:
اگر فرزندمان شرایط زیر را داشته باشد باید بلافاصله با اورژانس 115 تماس بگیریم:
واکسن کووید-19 میتواند از ابتلای کودک به کووید-19 و انتشار آن در خانه و مدرسه جلوگیری کند.
اگر فرزندمان به کووید-19 مبتلا شود، واکسن کووید-19 میتواند از ابتلای او به فرم شدید بیماری جلوگیری کند.
تزریق واکسن کووید-19 همچنین میتواند به بازگشت کودکان به مدرسه کمک کند و باعث میشود کودکان بتوانند با خیال راحتتری در بازیها، فعالیتهای ورزشی و سایر فعالیتهای گروهی شرکت کند.
اقدامات زیادی وجود دارد که میتوانیم برای پیشگیری از ابتلای فرزندمان به ویروس کووید-19 و انتقال آن به دیگران انجام دهیم:
علاوه بر این موارد، باید سعی کنیم از ویزیتهای دورهای کودک و تزریق سایر واکسنها غافل نشویم، بهویژه اگر کودک زیر 2 سال سن دارد. نباید اجازه دهیم ترس از ابتلا به کووید-19 مانع از تزریق واکسن برای پیشگیری از سایر بیماریهای جدی شود.
منابع: National Health Service , Centers for Disease Control and Prevention , Mayo Clinic
IR-0423-ABD-8003-AS
ارتباط علمی داروسازی دکتر عبیدی با کادر درمانی بهداشتی کشور گزینهای است که در نهایت منجر به ارائه راهکارهای درمانی بهتر و ارتقاء سطح سلامت جامعه میشود. بخش علمی وبسایت ویژه پزشکان، داروسازان، پرستاران و سایر اعضای محترم کادر درمانی بهداشتی در حال آمادهسازی است. به زودی در این بخش با مطالب علمی گردآوری شده از منابع علمی معتبر جهان در خدمت شما فرهیختگان گرامی خواهیم بود.