تمامی مطالب علمی این سایت، به تایید تیم علمی پزشکی داروسازی دکتر عبیدی رسیده است.
Medically Approvedداروسازی دکتر عبیدی / دانستنی های سلامتی / مکمل و ویتامین ها / کم خونی فقر آهن / همهچیز درباره کمبود آهن و کمخونی فقر آهن
آنچه در این مطلب میخوانیم:
به کاهش تعداد گلبول های قرمز خون (RBC) یا هموگلوبین پایین، کمخونی (Anemia) گفته میشود. کمخونی میتواند ناشی از دلایل مختلفی باشد که شایعترین آنها کمبود آهن به دلیل خونریزی(از جمله قاعدگیهای سنگین) و بارداری است.
از دیگر علتهای کمخونی میتوانیم به سرطان، بیماریهای التهابی مزمن مثل کولیتاولسراتیو و کرون و اختلالهای ارثی اشاره کنیم.
آهن جزئی ضروری برای ساخت هموگلوبین است. کمخونی ناشی از فقر آهن نوعی از کمخونی است که زمانی که آهن کافی برای ساخت هموگلوبین وجود نداشته باشد پیش میآید. هموگلوبین (Hb) پروتئین موجود در گلبولهای قرمز (RBC) است که به حمل اکسیژن به اندامها و بافتهای بدن کمک میکند. زمانی که مقدار هموگلوبین کاهش پیدا میکند، گلبولهای قرمز کمتر و کوچکتری تولید میشوند.
دلایل اصلی کمخونی فقر آهن در بزرگسالان، خونریزی، به ویژه خونریزی شدید قاعدگی و خونریزی در دستگاه گوارش و نیز بروز شرایطی است که مانع از جذب آهن در روده میشود.
کمخونی فقرآهن خفیف، ممکن است علامتی نداشته باشد یا در ابتدا، علائم خفیفی داشته باشد که بهکندی بروز پیدا میکنند. علائمی مثل:
با بدتر شدن کمخونی، ممکن است با علائم زیر مواجه بشویم:
کمخونی ناشی از فقر آهن زمانی به وجود میآید که ذخایر آهن بدن ما کم شوند، این مسئله میتواند به دلایل زیر پیش بیاید:
شایع ترین علت کمبود آهن و کمخونی فقر آهن از دست دادن خون است. سایر علل شایع بروز این شرایط عبارتند از بارداری و کاهش جذب آهن غذا توسط بدن
دلیل از دست دادن خون ممکن است مشخص باشد؛ مثل افرادی که خونریزی قاعدگی شدید دارند، افرادی که دارای زخم خونریزیدهنده شناختهشدهای هستند یا طی اعمال جراحی سنگین، حجم زیادی خون از دست میدهند.
بارداری میتواند منجر به مصرف آهن به میزان پنج تا شش برابر بیشتر از حد معمول برای رشد جنین و جفت شود. از دست دادن خون در موقع زایمان هم میتواند منجر به تشدید کمخونی شود.
در بعضی موارد، علت از دست دادن خون مشخص نیست، مثل کسی که در دستگاه گوارش خود (معده، روده کوچک و روده بزرگ) خونریزی مزمن دارد، این شرایط ممکن است به صورت دفع مدفوع سیاه ظاهر شود. البته اگر از دست دادن خون بسیار آهسته باشد، مدفوع ممکن است طبیعی به نظر برسد.
کسی که کمبود آهن غیرقابل توضیحی داشته باشد، باید توسط پزشک، مورد ارزیابی قرار بگیرد تا مطمئن شود که کمبود آهنش ناشی از یک علت جدی مثل سرطان دستگاه گوارش نیست.
به طور معمول، بدن ما آهن را از غذا و از طریق دستگاه گوارش جذب میکند. در افراد مبتلا به بعضی بیماریها مثل بیماری سلیاک، گاستریت خودایمنی، عفونت هلیکوباکترپیلوری و سایر اشکال التهاب معده یا افرادی که تحت عمل جراحی چاقی (برای کاهش وزن) قرار گرفتهاند، ممکن است مقداری ناکافی از آهن جذب شود و این مسئله منجر به کمخونی ناشی از کمبود آهن شود.
بعضی از افراد ممکن است به دلایلی مثل داشتن رژیم گیاهخواری یا عدم مصرف مواد غذایی حاوی آهن به میزان لازم، آهن کافی را از طریق رژیم غذایی خود دریافت نکنند.
کم خونی فقر آهن خفیف، معمولاً مشکل خاصی ایجاد نمیکند. اما در صورت عدم درمان، میتواند سلامت را به خطر بیندازد.
بعضی از عوارضی که در اثر کمبود آهن در بدن و کمخونی ناشی از آن ایجاد میشوند، شامل موارد زیر است:
کم خونی فقر آهن میتواند باعث شود قلب برای جبران خونرسانی به قسمتهای مختلف بدن، بیشتر کار کند، این مسئله میتواند به مرور زمان منجر به بزرگ شدن قلب، نارسایی قلبی و ایجاد ریتم نامنظم قلبی شود.
کم خونی فقر آهن در زمان بارداری، با زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم ارتباط دارد.
کمخونی فقر آهن با تاثیر بر سیستمایمنی بدن، باعث میشود بدن ما مستعد ابتلا به عفونتهای مختلف شود.
فقر آهن با شیوع بیشترِ خستگی مزمن، مشکلات تمرکز و کاهش توجه، خُلق افسرده یا اضطراب همراهی دارد. همچنین کسانی که دچار فقر آهن هستند، درمجموع سلامت روانی کمتر و کیفیت زندگی پایینتری گزارش کردهاند.
پژوهشهای علمی بسیار زیادی منتشرشدهاند که نشان میدهند بعضی از اختلالات خواب، سندرم پای بیقرار، علائم افسردگی و همچنین اضطراب در افراد دچار فقر آهن بیشتر دیده میشوند.
به این دلیل که کمبود آهن قبل از ایجاد کمخونی پیش میآید، ممکن است فرد با تشخیص کمبود آهن و با یا بدون کمخونی تشخیص داده شود. آزمایشهای تشخیصی گاهی برای بررسی علائمی که در فرد بروز کردهاند و گاهی هم به دلایل دیگری انجام میشوند.
به طور کلی ارزیابی اولیه برای بررسی از نظر کمخونی ناشی از فقر آهن شامل موارد زیر است:
این ارزیابی به ویژه در اوایل بارداری مهم است، چون در دوران بارداری، جنین در حال رشد برای رشد طبیعی مغز به آهن نیاز دارد و کمبود آهن با مشکلاتی هم برای مادر باردار و هم برای کودک همراه است.
با توجه به آنکه کمبود آهن و کمخونی ناشی از آن میتوانند علتهای مختلفی داشته باشند، تعیین و درمان علت بسیار مهم است تا آهن بدن همچنان از بین نرود و درصورت ابتلا به هر بیماری جدی (مثل سرطان روده بزرگ)، آن بیماری هم خیلی زود درمان شود.
کمبود آهن با تجویز مکملهای آهن، که میتوانند به صورت خوراکی یا تزریقی باشند، درمان میشود. آهن به بدن کمک میکند ذخایر آهن خود را بازسازی و هموگلوبین (Hb) بیشتری تولید کند. در موارد نادر کمخونی شدید هم تزریق خون انجام میشود.
انتخاب بین آهن خوراکی و تزریقی به عوامل مختلفی از جمله شدت کمخونی، علت کمبود آهن و اینکه آیا آهن خوراکی به خوبی توسط بیمار تحمل می شود یا نه بستگی دارد. به طور کلی:
آهن خوراکی در بیشتر افراد مبتلا به کمخونی فقر آهن و فقرآهن بدون کمخونی استفاده میشود.
مکمل فروفورت دئودنال محصولی از داروسازی دکتر عبیدی است که هشتاد میلیگرم آهن عنصری دارد و برای درمان کمبود آهن و کمخونی فقر آهن در خانمهای باردار و سایر افراد کاربرد دارد. آهن موجود در فروفورت دئودنال بهدلیل پوشش مقاومی که دارد، تحت تاثیر محیط اسیدی معده قرار نمیگیرد و در ابتدای روده باریک، جایی که بالاترین میزان جذب آهن در آنجا اتفاق میافتد آزاد و جذب میشود. همچنین سعی شده است فرمولاسیون این محصول به شکلی باشد که جذب بیشتری داشته باشد و عوارض جانبی گوارشی و طعم فلزی که از عوارض ناشی از مصرف مکمل خوراکی آهن هستند، به حداقل برسند. این مکمل بعد از جراحی زایمان (سزارین) برای درمان کمخونی ناشی از این جراحی هم کاربرد دارد.
داروسازی دکترعبیدی مکمل دیگری بهنام فروفورت انرژی عرضه کرده که حاوی 28 میلیگرم آهن عنصری، 400 میکروگرم اسیدفولیک، 60 میلیگرم ویتامین سی، 8 میکروگرم ویتامین ب 12 و 12 میلیگرم زینک(روی) عنصری است و به عنوان درمانِ نگهدارنده در افراد مبتلا به کمخونی فقر آهن کاربرد دارد.
اگر دستگاه گوارش ما نمیتواند آهن را به میزان کافی جذب کند (برای مثال به دلیل ابتلای ما به بیماریهای التهابی روده از جمله بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو) یا مصرف مکملهای خوراکی برای ما با عوارضی مثل یبوست یا حالت تهوع همراه است و بدن ما نمیتواند مکمل آهن خوراکی را تحمل کند، میتوانیم زیرنظر پزشک، از آهن تزریقی استفاده کنیم.
مکمل خوراکی آهن یک درمان ایمن، ارزان و موثر برای افراد مبتلا به کمبود آهن است. در صورت بروز عوارض جانبی گوارشی با مصرف این مکملها باید با پزشک معالج مشورت کنیم.
در زمان مصرف مکمل آهن خوراکی رعایت نکات زیر توصیه میشود:
بعضی از افراد تا پایان عمر خود به مصرف مکمل آهن نیاز دارند. به عنوان مثال، افرادی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفتهاند ممکن است به مصرف مکملهای آهن برای حفظ ذخایر آهن بدنشان نیاز داشته باشند.
آهن اضافی معمولاً در مولتیویتامینهای دوران بارداری برای جلوگیری از بروز کمبود آهن در دوران بارداری گنجانده میشود. اما این آهن اضافی ممکن است برای درمان کمبود آهن که در بارداری بسیار شایع است کافی نباشد. بنابراین مادران باردار ممکن است برای پیشگیری از کمبود آهن در این دوران نیاز به مصرف مکملهای آهن داشته باشند.
مکمل خوراکی فروفورتگاین ساخت داروسازی دکتر عبیدی، حاوی 60 میلیگرم آهن عنصری و 750 میکروگرم اسیدفولیک و یکی از مکملهایی است که در پیشگیری از کمبود آهن و کمخونی ناشی از فقر آهن در دوران بارداری کاربرد دارد.
همچنین مکمل فروفورت انرژی ساخت داروسازی دکتر عبیدی که پیشتر به آن اشاره شد، پس از دوران زایمان (چه در دوران شیردهی و چه در مادرانی که به کودک خود شیر نمیدهند) برای پیشگیری از کمبود آهن کاربرد دارد. این مکمل در بانوان پانزده تا چهلونه ساله هم برای پیشگیری از کمبود آهن نقش دارد.
مکملهای آهن و مولتیویتامینهای حاوی آهن را نباید بدون مشورت با داروساز یا پزشک معالج خود مصرف کنیم، به این دلیل که آهن بیش از حد هم میتواند مشکلاتی را در بدن ایجاد کند.
کمخونی فقر آهن در صورت عدم درمان میتواند منجر به بروز عوارضی مثل اختلال در رشد و تکامل کودکان، مشکلات در دوره بارداری و دیگر اختلالات سلامتی شود، بنابراین لازم است توسط پزشک درمان شود.
نمونههایی از منابع آهن در تغذیه روزانه عبارتند از: گوشتهایی که چربی کمی دارند، سبزیجات با برگ سبز تیره مثل اسفناج و غلات. از یاد نبریم آهن موجود در مواد غذایی میتواند نقش موثری در پیشگیری از کمبود آهن در بدن ما داشته باشد، اما در صورت ابتلا به کمخونی فقر آهن، به میزان آهن بیشتری نیاز پیدا میکنیم.
ادامه درمان با مکمل آهن تا زمانی که هموگلوبین، هماتوکریت (Hematocrit)(درصد حجمی گلبولهای قرمز در خون) و ذخایر آهن به حالت عادی برگردند توصیه میشود. توجه داشته باشیم طول دوره درمان بر اساس شرایط هر فرد ممکن است متفاوت باشد و توسط پزشک معالج ما مشخص میگردد.
به طور کلی با توجه به عوارض مهم کمبود آهن و کمخونی ناشی از فقر آهن باید از علتهای احتمالی این شرایط و اهمیت درمانش آگاه باشیم.
IR-0826-ABD-2250-AS
ارتباط علمی داروسازی دکتر عبیدی با کادر درمانی بهداشتی کشور گزینهای است که در نهایت منجر به ارائه راهکارهای درمانی بهتر و ارتقاء سطح سلامت جامعه میشود. بخش علمی وبسایت ویژه پزشکان، داروسازان، پرستاران و سایر اعضای محترم کادر درمانی بهداشتی در حال آمادهسازی است. به زودی در این بخش با مطالب علمی گردآوری شده از منابع علمی معتبر جهان در خدمت شما فرهیختگان گرامی خواهیم بود.
فقر آهن باعث تنگی نفس هم میشه؟
درود. کسانی که دچار کمخونی فقر آهن هستند، تنگی نفس را ممکن است تجربه کنند.
سلام ممنون از اطلاعات خوبتون، اگر فريتين خون پايين باشه چطور؟ و خوردن قرص آهن هر روز برای ساليان طولانی مشكل ايجاد نمیكنه؟
درود. پایین بودن فریتین یکی از شاخصهایی است که میتواند بیانگر فقر آهن باشد. حتما با مشورت پزشک معالج نسبت به رفع آن بکوشید. مصرف مکمل آهن برای مدت طولانی در حدی که با نیازهای روزانه بدن به این عنصر ضروری همخوانی داشته باشد به خودی خود حتی در درازمدت مشکلی پیش نمیآورد بلکه از علائم و بیماریهای دیگر جلوگیری هم میکند. اما گاهی شرایط پزشکی افراد تفاوتهایی دارد که لازم است در این مورد با پزشک معالج یا دکتر داروساز مشورت بفرمایید.
ببخشید فولیک اسید همون اهن میشه
درود. آهن یک ماده معدنی است که در بسیاری از واکنشهای مرتبط با سوخت وساز بدن از جمله تنظیم خلق و خو، اکسیژنرسانی خون، رشد، کارکرد درست دستگاه ایمنی بدن و امثال آن تاثیر مثبت دارد. اسید فولیک نوعی از ویتامین ب محسوب میشود و به طور کامل از آهن متفاوت است. اسید فولیک از جمله مواد ضروری برای تکثیر سلولی مانند تکثیر گلبول قرمز خون و رشد بدن به شمار میرود.
سلام
قرص آهن عبیدی دونوع است. کدوم یبوست کمتری میده ؟
درود. هر دو نوع فروفورت دارای خصوصیات لازم برای کاهش عوارض گوارشی است و از این نظر تفاوتی ندارد. فروفورت گاین علاوه بر آهن دارای اسید فولیک هم هست اما نوع دیگر فقط حاوی آهن است. مصرف آب فراوان، ورزش و تحرک بیشتر و خوردن بیشتر سبزی و میوه تازه در کاهش یبوست موثر است.
ممنون از اطلاعات مفیدتون
من چکاپ دادم مشخص شد کمبود ویتامین دی دارم مدتیه گاهی کمی سرگیجه دارم و موهوی بدنم شدیدا نازک شدهمیگن از فقر آهنه اما دکتر گفت کم خونی ندارم. علت چی میتونه باشه؟؟
درود. به پزشک معالج اعتماد کنید و در ویزیت بعدی نتایج درمان و توقعات خود را با وی در میان بگذارید. پاینده باشید
من مشکل التهاب معده دارم درحال درمانم ولی موهام خیلی میریزه چون کم خونی، کمبود هموگلوبین و ب۱۲دارم پزشک برای رفع مشکل کم خونی چیزی نداده الان خیلی برای موهام ناراحتم میشه راهنمایی کنید می تونم مکمل استفاده کنم یا نه و اینکه چه مکملی پیشنهاد می کنید؟
چون ریزش مو علتهای مختلفی دارد برای انتخاب درمان مناسب از جمله مکملها نیاز هست که علت آن ابتدا تعیین گردد. توصیه می شود در مراجعه بعدی به پزشک موضوع ریزش مو را برای ایشان مطرح کنید.
خانم ها و دخترانی که تالاسمی مینور هستند، چطور باید آهن مصرف کنند؟
درود. دختران نوجوان و خانمهای جوان و میانسال مبتلا به تالاسمی مینور نباید بدون تجویز پزشک معالج مکمل آهن مصرف کنند.
من نزدیک به دوساله ریزش موی پراکنده دارم و به خیلی از دکترهای مختلف مراجعه کردم و نتیجه نگرفتم. آخرین آزمایشی که دادم تمام موارد خوب هست و من فقط کم خونی خفیف دارم. میخواستم بدونم چه قرص آهنی رو مصرف کنم که بتونه این کم خونی رو در من جبران کنه؟
کم خونی دلایل مختلفی دارد. ابتدا شما باید مطمئن شوید که کم خونی شما ناشی از کمبود آهن است. توصیه میشود برای تعیین نوع و تجویز مکمل مناسب به یک پزشک متخصص داخلی مراجعه کنید.
افسردگی دارم زمانی از خواب بیدار میشوم افسردگی ام بیشتر میشود و پاه هایم گرم می آمد و حالا درد دارد
و زمانی که صبح از خواب بالا میشوم علایم که بالا ذکر میکنم بیشتر میشود و سوزش معده زیاد میشود
آیا کمبود آهن دارم؟
درود. پیشنهاد ما این است که با پزشک در این مورد مشورت بفرمایید. تندرستی شما آرزوی ماست
سلام عالی بود. ممنون
سلام.کم خونی در کودکان ممکن نشون دهنده سرطان خون باشه.با آزمایشات ساده میشه به این موضوع پی برد؟
درود. پزشک معالج تنها مرجع اظهار نظر در این مورد است با ایشان مشورت بفرمایید. پاینده باشید
آیا کمبود آهن یا همون فقر آهن باعث ایجاد آکنه و التهاب های پوست میشه؟!
موخوره چطور؟!
درود. پیشنهاد ما این است که با پزشک در این مورد مشورت بفرمایید. کمبود آهن تاثیرات زیادی روی قسمتهای مختلف بدن میگذارد.تندرستی شما آرزوی ماست
باسلام و احترام ، خانم بنده کم خونی فقرآهن داره متاسفانه اصلا تحمل قرص خوردن نداره ولی با آمپول مشکلی نداره آیا بجای قرص جایگزین دیگه ای برای درمان هست؟
درود. پزشک معالج تنها مرجع برای اظهار نظر در این مورد است با ایشان مشورت بفرمایید. پاینده باشید
سلام ببخشید من علائم سرگیجه سردرد خستگی خواب الودگی دارم و گاهی هم بی خواب میشم چشام سیاهی میره و پاهام بی حس میشن گاهی چشام تار میبینن سردردام وحشتناکن بی حوصله و بی انرژی خلقیاتم هی عوض میشه بعد از کمی فعالیت سرم درد میکنه انگار دارن با چکش میزنن بهش و پاهام بی حس میشه الان من آنمی دارم؟
درود. پیشنهاد ما این است که با پزشک در این مورد مشورت بفرمایید. پزشک پس از شنیدن شرححال و معاینه ممکن است آزمایش یا سایر اقدامات پاراکلینیکی درخواست نماید و بر پایه اطلاعات کامل پزشکی که به دست میآورد به تشخیص درست برسد و درمان مناسب را تجویز کند. تندرستی شما آرزوی ماست
من تپش قلب دارم و سرگیجه ممکنه از کمبود اهن باشه ریزش مو هم دارم
درود.همراه گرامی علائمی که فرمودید می تواند ناشی از کمبود آهن باشد. هر چند بهتر است برای تشخیص قطعی به پزشک مراجعه کنید.پاینده باشید.
باسلام من 65سالمه ولی احساس سردی دردستها درپاهام مخصوصا روی پاهام ممنون میشم راهنمایی کنید
درود. پیشنهاد ما این است که با پزشک در این مورد مشورت بفرمایید. پزشک پس از شنیدن شرححال و معاینه ممکن است آزمایش یا سایر اقدامات پاراکلینیکی درخواست نماید و بر پایه اطلاعات کامل پزشکی که به دست میآورد به تشخیص درست برسد و درمان مناسب را تجویز کند. تندرستی شما آرزوی ماست
سلام خانم ۴۳ ساله هستم که کم خونی مینورم اخیرا احساس خستگی و سردرد داشتم طی آزمایش هموگلوبین ۹/۳۰ و ذخیره اهنم از ۸۰ به ۴۰ رسیده آیا باید قرص آهن مصرف کنم
درود همراه گرامی، تنها مرجع اظهار نظر در زمینه تفسیر نتایج آزمایش و تصمیم گیری درباره درمان پزشک معالج است. توصیه می شود در این زمینه با پزشک معالج خود مشورت فرمایید.
سلام
آیا آقایان که تالاسمی مینور هستند ازآهن می توانند استفاده کنند؟
درود همراه گرامی، تنها مرجع اظهار نظر دراین زمینه پزشک معالج است، ایشان با داشتن اطلاعات دقیق از شرایط پزشکی شما، شما را در این زمینه رانمایی خواهند کرد.
سلام من44سال دارم فقراهن دارم اهن28خوردم بمدت 3ماه آزمایش دادم8بودوازحدنرمال پایین تر الان آهن خوراکی مصرف می کنم همیشه بی حال هستم چشام درحال بسته شدن ویک مسیرکوتاه که برم نفسم میگیره چه راهکاردیگه ای داره لطفا راهنمایی کنید
درود همراه گرامی، توصیه می شود در این زمینه با پزشک معالج خود مشورت فرمایید، ایشان تنها مرجع اظهار نظر در زمینه تشخیص و درمان بیماری است و با داشتن اطلاعات دقیق پزشکی از شرایط شما، شما را راهنمایی خواهد کرد.
سلام اقای عبیدی من ۲۶ سالمه همیشه بی حالو کسلم بیشتر اوقات وقتی بلند میشم سرم گیج میره یعنی جلو چشام سیاه میشه بعضی وقتا ک دراز میشم حس میکنم پاهام بی حس میشن یاوقتی پنج دقیقه دستشویی بشینم پاهام خاب میرن احتمالش کم خونیه باشه
درود. پیشنهاد ما این است که با پزشک در این مورد مشورت بفرمایید. پزشک پس از شنیدن شرححال و معاینه ممکن است آزمایش یا سایر اقدامات پاراکلینیکی درخواست نماید و بر پایه اطلاعات کامل پزشکی که به دست میآورد به تشخیص درست برسد و درمان مناسب را تجویز کند. تندرستی شما آرزوی ماست
با سلام
من مدتی بود که سرگیجه داشتم ریزش موی زیادی هم دارم آزمایش دادم کم خونی ناشی از فقر آهن با فریقین پایین و کمبود ویتامین دی دارم
قرص آهن مصرف میکنم سرگیجه خوب شده ولی ریزش مو هنوز دارم
لطفا راهنماییم کنید
درود همراه گرامی، از آنجایی که تنها مرجع اظهار نظر در زمینه تشخیص و درمان بیماری و ارائه راهکار درمانی مناسب پزشک معالج است، توصیه می شود در این زمینه با پزشک معالج خود مشورت فرمایید و از دستورات ایشان پیروی نمایید. ایشان با داشتن اطلاعات دقیق از شرایط پزشکی شما، شما را راهنمایی خواهند کرد.
سلام وقت بخیر ۔ مادر من مشکل کم خونی داشت ھموگلوبین خونش۹ شدہ دکتر براش دارو تجویز کرد اما ھمچنان رنگ پریدگی شدید و بی حالی دارہ و دستاش ورم میکنہ چکاپم انجام داد پزشکش گف فقد کم خونی ناشی از فقر اھن دارہ۔ این داروھا میتونہ مشکل کم خونی رو حل کنہ و چقد زمان میبرہ تا سطح ھموگلوبینش نرمال شہ؟
درود همراه گرامی، از آنجایی که تنها مرجع اظهار نظر درباره تشخیص و درمان بیماری، تفسیر نتایج آزمایش ارائه راهکار درمانی مناسب و تجویز دارو پزشک معالج و بر اساس اطلاعات دقیق از شرایط پزشکی بیمار است، توصیه می شود در زمینه تمام مواردی که اشاره فرمودید با ایشان مشورت فرمایید.